Ξεκινά η κατάρτιση μελέτης του ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου Αττικής
Ποιότητα Ζωής

Ξεκινά η κατάρτιση μελέτης του ΣΒΑΚ Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το εργαλείο που θα βελτιώσει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος υπέγραψε την απαιτούμενη σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή για να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κατάρτιση του ΣΒΑΚ, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για τα έργα και τις παρεμβάσεις της επόμενης δεκαετίας, με στόχο, όπως επισημαίνει η διοίκηση του Δήμου, το Ηράκλειο να γίνει ένα προάστιο ακόμα πιο φιλικό προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, τα ΣΒΑΚ αποτελούν στρατηγικά πλάνα, σχεδιασμένα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, στις πόλεις και στα προάστια αυτών έτσι ώστε να διασφαλίζεται ταυτόχρονα και η ποιότητα ζωής. Τα ΣΒΑΚ «κτίζουν» επάνω στις υφιστάμενες πρακτικές σχεδιασμού λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της ολοκλήρωσης, της συμμετοχής και της αξιολόγησης.

Για αυτό, άλλωστε, και όπως ενημερώνει ο Δήμος, στην πορεία εκπόνησης του Σχεδίου θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση όπου όλοι οι Ηρακλειώτες θα έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν εμπειρία και απόψεις για το πώς θέλουν να δουν την κινητικότητα στην πόλη τους τα επόμενα χρόνια.

Η μελέτη για το ΣΒΑΚ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής χρηματοδοτείται κατά το ήμισυ από κονδύλια του Πράσινου Ταμείου.

«Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας θα έχουμε στη διάθεσή μας την καλύτερη δυνατή πυξίδα για το πώς πρέπει να κινηθούμε ώστε να κάνουμε το Ηράκλειο μια ακόμα πιο όμορφη πόλη, μια πόλη που αξίζει να ζεις. Δίνουμε έμφαση στην κυκλοφορία των πεζών, των παιδιών και της οικογένειας, προσπαθώντας να εκτρέψουμε τη διαμπερή κυκλοφορία, όσο το δυνατό περισσότερο, έξω από τις γειτονιές του Ηρακλείου. Συντονίσαμε τις ενέργειές μας έτσι ώστε η εκκίνηση της κατάρτισης του ΣΒΑΚ να συνδυαστεί με την ολοκλήρωση των μελετών για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη, ώστε να μπει το έργο στον προγραμματισμό. Έχοντας ήδη μια καλή εικόνα για το τι θέλουν οι συμπολίτες μας, ρωτώντας τους με στοχευμένες έρευνες το προηγούμενο διάστημα, θα δώσουμε μέσα από τη δημόσια διαβούλευση την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις. Μείνετε, λοιπόν, κοντά μας», τονίζει ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet