Ξεκινούν οι μελέτες για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη
Ποιότητα Ζωής

Ξεκινούν οι μελέτες για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκκίνησης του στρατηγικού έργου για υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας των μελετητών, η οποία προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία, για να ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, που θα δείξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εκτελεστεί το φιλόδοξο αυτό έργο, παρέμβαση που αναμένεται να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου της πόλης.

Συγκεκριμένα, η υπογειοποίηση υπολογίζεται ότι θα αποφορτίσει την πόλη από την υφιστάμενη ταλαιπωρία μιας διαμπερούς κυκλοφορίας, η οποία εξυπηρετεί οχήματα και πολίτες που μετακινούνται τόσο από την Εθνική Οδό, όσο και τους γειτονικούς δήμους και που μετριέται, καθημερινά, σε χιλιάδες αυτοκινήτων (πάνω από 25.000 διερχόμενα αυτοκίνητα).  Με την παρέμβαση αυτός ο φόρτος των οχημάτων θα σταματήσει να διέρχεται από τις γειτονιές του Ηρακλείου, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, επιβαρύνοντας την ποιότητα ζωής χιλιάδων πολιτών. Παράλληλα θα επιτρέψει την ομαλή κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, τη δημιουργία ενός σύγχρονου αστικού κέντρου με πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατόδρομους κ.λπ., με ταυτόχρονη αναβάθμιση και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

«Όλα αυτά, όμως, θα τα δείξουν πλέον αναλυτικά και εμπεριστατωμένα οι εννέα, στο σύνολό τους, μελέτες που θα χρειαστούν για να ξεκλειδώσει το έργο, οι οποίες ξεκινούν άμεσα να συντάσσονται», αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ τόσο για τις μελέτες, όσο και για το μελλοντικό έργο, αφού έχει υπάρξει συμφωνία με την Περιφέρεια Αττικής να χρηματοδοτηθούν πλήρως οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

«Από την αρχή της θητείας μας βάλαμε ως στόχο να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες για να εκτελεστεί ένα έργο το οποίο πιστεύουμε θα λύσει μια και καλή το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Κάποιοι ήταν διστακτικοί, άλλοι δεν πίστεψαν ότι μπορούμε να κάνουμε καν την αρχή, υπήρξαν και αυτοί που που στήριξαν την προσπάθειά μας.

»Αποδεικνύουμε, για ακόμα μια φορά, πως όταν υπάρχει σχέδιο και προγραμματισμός, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η εκκίνηση εκπόνησης των μελετών είναι η πλέον καθοριστική κίνηση για το μέλλον της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα κινήσεων και τις επόμενες ημέρες, με αποφάσεις που θα εγγυώνται το μέλλον του Ηρακλείου», σχολίασε σχετικώς ο κ. Ν. Μπάμπαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet