Πρόγραμμα για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Κοινωνία

Πρόγραμμα για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

Πρόγραμμα για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δένδρων εφαρμόζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ώστε τα δενδράκια που έδωσαν χαρά, στολίζοντας το σπίτι μέσα στις γιορτές, να μην καταλήξουν στα σκουπίδια, αλλά να συνεχίζουν να αξιοποιούνται σε εναλλακτικές χρήσεις. Όσοι, λοιπόν, στόλισαν φυσικό δένδρο αυτά τα Χριστούγεννα μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 210 2718952 ή να μπουν στην ιστοσελίδα του Δήμου και να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα ώστε να προγραμματίσουν ραντεβού παραλαβής του δένδρου τους από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Τα δένδρα που θα συγκεντρωθούν θα θρυμματιστούν και θα αξιοποιηθούν για την παραγωγή pellets, βιοκαυσίμων και λοιπών δευτερογενών υλικών.

Το φετινό πρόγραμμα ανακύκλωσης χριστουγεννιάτικων δένδρων γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, στο πλαίσιο του έργου «Επιταχυντής Κυκλικής Οικονομίας Δήμου Ηρακλείου: ΕΚΟΔΗ».

«Μετά τα δώρα που κάναμε στους δικούς μας μέσα στις γιορτές ας κάνουμε και ένα δώρο στο περιβάλλον. Ας ανακυκλώσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο ώστε να συνεχίσει να προσφέρει όπως μας πρόσφερε χαρά τις προηγούμενες ημέρες. Με έναν απλό τρόπο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο, προκειμένου μαζί να αξιοποιήσουμε ένα ακόμα εργαλείο που θα τονώσει την ανακύκλωση στην πόλη μας, που θα κάνει το Ηράκλειο ακόμα πιο φιλικό προς τον πλανήτη», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Δημήτρης Δημητρόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet