Στην τελική ευθεία τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ποιότητα Ζωής

Στην τελική ευθεία τα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου Αττικής – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα έργα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου Αττικής στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο, τα οποία εκτελεί ο Δήμος με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος τα συνεργεία της εργολαβίας, αφού ολοκλήρωσαν το κομμάτι Στ. Καραγιώργη – Μαρ. Αντύπα και Μαρ. Αντύπα – Ικάρων, ξεκινούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο τελευταίο τμήμα, Μαρ. Αντύπα – Ωραιοπούλου.

Το έργο θα συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο της μετατροπής των δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας με παράλληλη διεύρυνση των πεζόδρομων. Με την ολοκλήρωση όλων των τμημάτων στο νέο δίκτυο που θα διαμορφωθεί θα τοποθετηθεί νέος φωτισμός, παγκάκια, περισσότερο πράσινο κ.α.

Για τις εργασίες στο τελικό τμήμα της παρέμβασης θα χρειαστούν, όπως ενημερώνει ο Δήμος, εκ νέου ορισμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, σε πιο περιορισμένο όμως χρονικό διάστημα αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα θα εφαρμοστούν:

  • Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Στ. Καραγιώργη από Παλλάδος μέχρι Μαρ. Αντύπα και του τμήματος της Μαρ. Αντύπα από Στ. Καραγιώργη έως Ωραιοπούλου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας της οδού Ωραιοπούλου από Μαρ. Αντύπα έως Αγ. Τριάδας.
  • Για τα εν λόγω τμήματα θα επιτρέπεται (με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας) η ελεγχόμενη διέλευση ειδικά για τα οχήματα που οδεύουν από και προς το γκαράζ του δημαρχείου καθώς και για τα οχήματα ανεφοδιασμού των τοπικών καταστημάτων.

Για όλα τα παραπάνω θα υπάρχει, σύμφωνα με τον Δήμο, κατάλληλη σήμανση προκειμένου να κατευθύνεται ομαλώς η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή.

Η κυκλοφορία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Ηρακλείου Αττικής παραμένει με το τροποποιημένο δρομολόγιο που ισχύει από την εκκίνηση των έργων ως εξής:

  • Η αφετηρία και το τέρμα του λεωφορείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας μεταφέρεται για το απαιτούμενο διάστημα στην πλατεία Καραϊσκάκη επί της οδού Μελίνας Μερκούρη, όπου θα σταθμεύει στην εκκίνηση και την ολοκλήρωση της κυκλικής του διαδρομής.
  • Το δρομολόγιο αλλάζει μονάχα στη διαδρομή και τις στάσεις που αφορούν την περιοχή νοτίως των γραμμών του ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα το λεωφορείο θα διέρχεται κατά σειρά στην συγκεκριμένη περιοχή από τις οδούς: Φιλοθέης – Μαρ. Αντύπα – Καζαντζάκη – Κασταμονής – Λεωφ. Ηρακλείου – Μελ. Μερκούρη όπου θα κάνει τέρμα στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Πρώτη στάση μετά την αφετηρία θα γίνεται στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο για να συνεχιστεί μετά η συνηθισμένη διαδρομή του λεωφορείου.

Με την ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος των έργων η Δημοτική Συγκοινωνία θα επανέρθει στο πρότερο δρομολόγιό της με αφετηρία της Γραμμής 1 στο δημαρχείο Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet