Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου γίνεται λειτουργικότερο και… οικονομικότερο
Αθλητισμός

Το Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου γίνεται λειτουργικότερο και… οικονομικότερο

Την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου «Ολυμπιονίκης Χαρά Καρυάμη» βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, με χρηματοδότηση που πέτυχε η δημοτική αρχή από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ενέκρινε την πρόταση του Δήμου και του διαθέτει περί τα 600.000 ευρώ προκειμένου να ανακαινιστεί το Κλειστό με νέα υλικά και εξοπλισμό, που θα κάνουν το κτήριο αφ’ ενός ενεργειακά αποδοτικότερο, αφ’ ετέρου πιο φιλόξενο για αθλητές και επισκέπτες.

Μερικές από τις εργασίες που έχουν προγραμματιστεί είναι ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, η αντικατάσταση και η ενίσχυση της μόνωσης σε τοίχους, πόρτες και παράθυρα, η ανανέωση του εξοπλισμού του κ.ά.

Έτσι το κέρδος είναι πολλαπλό: από τη μία η οικονομία σε ενεργειακούς πόρους που κοστίζουν στο περιβάλλον, από την άλλη η οικονομία στους πόρους που βαρύνουν το δημοτικό ταμείο. Και αυτό γιατί -όπως υποστηρίζει ο Δήμος- με τη χρηματοδότηση δεν πέτυχε μόνο να μην κοστίσει στους Ηρακλειώτες η ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά εξασφάλισε παράλληλα και την αισθητή μείωση του κόστους λειτουργίας του αθλητικού κέντρου αφού, πλέον, το κτήριο δεν θα είναι ενεργειακά κοστοβόρο.

«Δίνουμε συνέχεια στην εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει από την πρώτη κι όλας θητεία αυτής της δημοτικής αρχής για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων της πόλης» σχολιάζει σχετικά ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, για να προσθέσει:

«Ξεκινήσαμε με τα σχολεία μας, έχοντας ολοκληρώσει τις σχετικές παρεμβάσεις σε μια σειρά από σχολικά κτήρια, συνεχίζοντας και αυτή τη χρονιά με το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο. Το Κλειστό Γυμναστήριο έρχεται να προστεθεί σε αυτή την καμπάνια, ένα αθλητικό κέντρο ορόσημο για την πόλη, το οποίο θα ετοιμαστεί για να γίνει πιο φιλικό στο περιβάλλον, πιο ζεστό -κυριολεκτικά, για τον χειμώνα και μεταφορικά- για όλους όσους το χρησιμοποιούν».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet