17 και 18 Σεπτεμβρίου οι Ηρακλειώτες αφήνουν τα αυτοκίνητα σπίτι
Ποιότητα Ζωής

17 και 18 Σεπτεμβρίου οι Ηρακλειώτες αφήνουν τα αυτοκίνητα σπίτι

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει, για ακόμα μια χρονιά, στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) και καλεί τους Ηρακλειώτες να αφήσουν στα πάρκινγκ τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιήσουν είτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είτε πόδια και ποδήλατο, για να κινηθούν στην πόλη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, από τις 20:00 έως τις 24:00 οι δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστοί για τα οχήματα, προκειμένου να αποδείξουμε ότι -έστω και για λίγες ώρες- μπορούμε να ζήσουμε δίχως αυτοκίνητο. Έτσι, κλειστοί θα παραμείνουν η οδός Μελίνας Μερκούρη, από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου στο ρεύμα προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς και η Πρ. Λόφου, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ έως την οδό Ναρκίσσων.

«Θέλουμε να δώσουμε και τα κίνητρα αλλά και τα μέσα στον πολίτη για να κινηθεί στο Ηράκλειο δίχως αυτοκίνητο. Η εκκίνηση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, με τη δημιουργία περισσότερων ελεύθερων χώρων, η κατασκευή ή ανακατασκευή των πεζοδρομίων της πόλης, η διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, αλλά και άλλα πολλά που προγραμματίζουμε, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Περπατάμε στην πόλη, δίνουμε ζωή σε εμάς τους ίδιους αλλά και στο Ηράκλειο», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet