Αγορά ενός ακόμη ελεύθερου χώρου για τους Ηρακλειώτες
Ποιότητα Ζωής

Αγορά ενός ακόμη ελεύθερου χώρου για τους Ηρακλειώτες

Ακόμα έναν ελεύθερο χώρο για λογαριασμό των Ηρακλειωτών απέκτησε και παραδίδει στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, όπως αναφέρει η δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η διοίκηση του Δήμου ολοκλήρωσε την απευθείας αγορά του οικοπέδου επί των οδών Καζαντζάκη, Λογοθετίδη, Αργυροπούλου και Παπαϊωάννου, στο Κάτω Ψαλίδι, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο των κοινόχρηστων χώρων, ειδικά δε σε μια γειτονιά με αυξημένες ανάγκες, δίνοντας παράλληλα λύση σε ένα ζήτημα που απασχολούσε δεκαετίες την πόλη.

Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη απόφαση για την δέσμευση του εν λόγω οικοπέδου προς απαλλοτρίωση από τον Δήμο χρονολογείται από το 1960(!), με πάμπολλες προσπάθειες έκτοτε να αποκτηθεί ο χώρος.

«Η νέα δημοτική Αρχή, πιστή στην πολιτική της αλλά και στην προεκλογική της υπόσχεση για τη ρύθμιση των προβλημάτων που έμεναν για χρόνια άλυτα στην πόλη, ήρθε σε απευθείας διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες και κατάφερε, όχι μόνο να αγοράσει το ακίνητο, αλλά και να πετύχει τιμή πολύ χαμηλότερη από την αυτή που όριζε η αντικειμενική αξία, αλλά και οι υποδείξεις των ορκωτών εκτιμητών» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου επίσης προστίθεται ότι με τη μέθοδο της απευθείας αγοράς τελειώνει οριστικά και η ταλαιπωρία των περίοικων του οικοπέδου καθώς, βάσει των αποφάσεων της απαλλοτρίωσης, αλλά και της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε, θα έπρεπε να επιβαρυνθούν οικονομικά, όπως ορίζει ο νόμος, με το αντίτιμο της απαλλοτρίωσης του χώρου.

«Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκαν τα συμβόλαια αγοράς του οικοπέδου και, με τη βούλα πλέον, ο Δήμος και οι πολίτες του είναι οι επίσημοι ιδιοκτήτες του. Επόμενο βήμα η απόφαση για το μέλλον του ακινήτου: βούληση της δημοτικής Αρχής είναι να διαμορφωθεί ένας κοινόχρηστος χώρος, ελεύθερος για τη γειτονιά και όλους τους Ηρακλειώτες» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet