Το Ηράκλειο αυξάνει τους ελεύθερους χώρους του
Ποιότητα Ζωής

Το Ηράκλειο αυξάνει τους ελεύθερους χώρους του

Στην αγορά ενός ακόμα οικοπέδου προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να αυξήσει τους κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους που έχουν στη διάθεσή τους οι Ηρακλειώτες, ενισχύοντας περαιτέρω την δημοτική περιουσία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η νέα εξαγορά αφορά στο μοναδικό κομμάτι που είχε απομείνει σε ιδιοκτησία ιδιωτών στον χώρο που περιβάλλεται από(το υπόλοιπο είναι και αυτό δημοτικό, ενώ ένα κομμάτι ανήκει στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.), το οποίο πλέον ο Δήμος θα αποκτήσει, αφ’ ενός για να ενοποιήσει το εν λόγω ακίνητο κι αφ’ ετέρου για να αποτρέψει την πιθανότητα οικοδόμησής του.

Το συγκεκριμένο ακίνητο τελούσε για χρόνια σε καθεστώς αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, χωρίς όμως στο παρελθόν ο Δήμος να καταφέρει να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες του και να αποκτήσει τον χώρο. Οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στα δικαστήρια, η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε και, πλέον, ο δρόμος ήταν ανοικτός για να κτιστεί το οικόπεδο.

Η δημοτική Αρχή της πόλης κινήθηκε γρήγορα, ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και δρομολόγησε την απευθείας αγορά του κομματιού της γης που έχουν στην κατοχή τους, σε τιμή, μάλιστα, πολύ χαμηλότερη από την αρχικά ορισμένη.

Η απευθείας αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και όλα, πλέον, είναι έτοιμα για να κάνει ο Δήμος ακόμα έναν ελεύθερο χώρο δικό του.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο προορίζεται για ήπιες αθλητικές χρήσεις και πράσινο.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet