Άνοιξε τις πύλες της η «ART3AGE» 2018 στο Ηράκλειο Αττικής
Κοινωνία

Άνοιξε τις πύλες της η «ART3AGE» 2018 στο Ηράκλειο Αττικής

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών από το Ηράκλειο και τους δήμους που μετέχουν στη φετινή δράση, σε μια όμορφη τελετή, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη της ART3AGE 2018, της έκθεσης εικαστικών και καλλιτεχνικών δημιουργιών από ερασιτέχνες που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία, την οποία διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

Στους χώρους της Έκθεσης -Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας), Πολιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητος), 1ο Δημοτικό Σχολείο (Νεότητος και Σοφίας) και Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρ. Αντύπα 18) – οι επισκέπτες είχαν και θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις δεκάδες δημιουργίες των καλλιτεχνών από ΚΑΠΗ και φορείς δήμων της χώρας, τόσο στα εγκαίνια όσο και τις υπόλοιπες ημέρες που θα διαρκέσει η διοργάνωση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, με ώρες επισκέψεων: Πέμπτη, Παρασκευή 18.30-21.00, Σάββατο 11.00-13.00 και 18.30-21.00 και Κυριακή 11.00-13.00. Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

«Η Τέχνη είναι έκφραση, είναι ζωή. Γι΄ αυτό και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καθιέρωσε και συνεχίζει την ART3AGE. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη διοργάνωση. Ευχαριστώ θερμά τους δήμους και τους φορείς που συμμετέχουν», το μήνυμα στην τελετή εγκαινίων της προέδρου του ΟΠΑΚΜ, Χρύσας Αγγελοπούλου.

«Στόχος μας να κρατήσουμε την Τρίτη Ηλικία ενεργή. Περιορίζουμε την απομόνωση, τη μοναξιά, δίνουμε νέα ζωή στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας», συμπλήρωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Δημήτρης Τσεκούρας.

«Βάλαμε στόχο, φέτος, η ART3AGE να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Έτσι και έγινε. Είμαστε πιο πολλοί, με περισσότερα δρώμενα, με εκπληκτικά εκθέματα. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την προετοιμασία, όσους συμμετέχουν με τα εκθέματα και τις δράσεις τους, αλλά και όσους επισκέφτηκαν και θα επισκεφτούν την ART3AGE και σας παρακινώ: Μην χάσετε ούτε ημέρα. Έως και την Κυριακή σας περιμένουμε στο φιλόξενο Ηράκλειο, κάθε ημέρα με κάτι διαφορετικό, φτιαγμένο σίγουρα με αγάπη, χωρίς άλλο συμφέρον παρά να δώσουμε βήμα σε ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν», τόνισε στον δικό του χαιρετισμό ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Κάτι παραπάνω από μια Έκθεση…

Με παράλληλες καλλιτεχνικές δράσεις, ξεφεύγοντας από το πλαίσιο της απλής έκθεσης, στη φετινή ART3AGE κάθε βράδυ έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Έτσι, σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, η θεατρική ομάδα των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ο Γάμος του Χαραλάμπη», σε σκηνοθεσία της Τασιλένας Βουδούρη, στο θέατρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος) στις 20:00.

Παρούσα και η γνωστή ηθοποιός, καθηγήτρια υποκριτικής και δραματοθεραπείας (ΚΕΘΕΑ), Μαρία Αλιφέρη, η οποία θα τιμηθεί σε ένα ειδικό αφιέρωμα για την προσφορά της στο θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και την Παιδεία. Τη βραδιά παρουσιάζει η ηθοποιός Μαίρη Ιγγλέση.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα:

Παρασκευή 8 Ιουνίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»: Βραδιά λόγου, τέχνης, ποίησης και μουσικής με τη συγγραφέα Αλκυόνη Παπαδάκη, τον ποιητή Δημήτρη Λαμπρέλη και χορωδίες δήμων. Παρουσιάζει η δημοσιογράφος Βίκυ Τσιανίκα.

Σάββατο 9 Ιουνίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου»: Μουσική βραδιά χορωδιών.

Κυριακή 10 Ιουνίου στις 19.00 στην κεντρική πλατεία Ηρακλείου: Χορευτικά σύνολα.

Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 13:00 streetart στην υπόγεια διάβαση του σταθμού ΗΣΑΠ.

Στη φετινή Έκθεση συμμετέχουν δημιουργοί από τους Δήμους: Αγ. Δημητρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Ηλιούπολης, Θεσσαλονίκης, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ν. Ιωνίας, Παλαιού Φαλήρου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαϊδαρίου, Χαλανδρίου, το ΚΑΠΗ του Ερυθρού Σταυρού και, φυσικά, το Εικαστικό Εργαστήρι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Τιμώμενη πόλη, ο Δήμος Φλώρινας.

Στη διοργάνωση της Διάδρασης βοηθά το Σώμα Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet