Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής
Πολιτισμός

Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Τη μεγάλη ετήσια καλοκαιρινή τους έκθεση παρουσιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος φωτογραφίας του Εργαστηρίου Φάος που, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, προσφέρει δεκαετίες τώρα δωρεάν μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη τέχνη. Η φετινή έκθεση είναι προγραμματισμένη από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου στη Βίλα Στέλλα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (Γαλήνης και Σοφίας). Με τίτλο «Unseen Echoes, A showcase of a latent image» (Αθέατοι απόηχοι, μια έκθεση λανθάνουσας εικόνας)  και με την επιμέλεια του δάσκαλου του τμήματος φωτογραφίας, Γιώργου Καψαλάκη, είναι αφιερωμένη στη διαδικασία της εμφάνισης της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

«Στον σκοτεινό θάλαμο, το φιλμ και το χαρτί αντιδρούν με τον χημικό κόσμο καθώς ο δημιουργός παρακολουθεί μια φαινομενικά μεταφυσική κατάσταση όπου το έργο αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Κατά την διάρκεια της εκτύπωσης εξερευνούμε τον κόσμο. Δεν τον χαρτογραφούμε εξωτερικά, αντιθέτως τον αναλύουμε εσωτερικά. Για να κατανοήσουμε βαθύτερα την κρυμμένη ουσία και την επίδραση του, κινούμαστε ανάμεσα σε διαστάσεις.  Συχνά ξεκινάμε με απλά αντικείμενα, καθημερινά βιώματα και μέσω της οπτικοποίησής τους ορίζουμε ένα νέο νόημα. Αναδιατάσσουμε την διαδοχή των έργων δημιουργώντας μια καινούργια μεταξύ τους σχέση με νέους συσχετισμούς. Οι φωτογραφικές σειρές είναι ταυτόχρονα μελέτες αλλά και στιγμιότυπα που διερευνούν τον φωτογραφικό χώρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το σημείωμα της φετινής έκθεσης,

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 15/6 στις 20.00, ενώ οι ώρες επίσκεψης για το υπόλοιπο της εβδομάδας είναι: Κυριακή έως Πέμπτη 18.00 – 22.00 και Παρασκευή 21/6 16.00 – 20.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet