Εκατοντάδες φίλοι της φωτογραφίας στην έκθεση των Τμημάτων Φωτογραφίας Δήμου Ηρακλείου
Πολιτισμός

Εκατοντάδες φίλοι της φωτογραφίας στην έκθεση των Τμημάτων Φωτογραφίας Δήμου Ηρακλείου

Εκατοντάδες φίλοι της φωτογραφίας έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της φετινής Έκθεσης Ασπρόμαυρης Φωτογραφίας που διοργανώνουν τα αντίστοιχα Τμήματα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής παρουσιάζοντας την αξιόλογη δουλειά των μαθητών τους. Στους τοίχους της Βίλας «Στέλλα» (Γαλήνης και Σοφίας) φιλοξενούνται –και θα συνεχίσουν να φιλοξενούνται έως το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018– καλλιτεχνικές λήψεις (πρόσωπα, τοπία, στιγμές κ.ά.) μέσα από τη ματιά νέων, αλλά και έμπειρων φωτογράφων, μέσα από ένα μοναδικό παιχνίδι με το φως και την εικόνα.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς των εγκαινίων, η επίσημη παρουσίαση του γλυπτού Πτερόεντα Ι του Αντώνη Δεληγιάννη, το οποίο φιλοτεχνήθηκε ειδικά για την έκθεση και, πλέον, κοσμεί το αίθριο του νεοκλασικού πολιτιστικού κέντρου του Δήμου

«Με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουμε και να αποκαλύψουμε τη μυστηριακή –ανορθολογική– επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στον χώρο και τον χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της, ξεκινήσαμε μια γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζουμε σε αυτή την Έκθεση», σχολιάζει ο δάσκαλος Φωτογραφίας του Δήμου, Γιάννης Γαλάνης.

«Έχουμε την τύχη στον Δήμο μας να παρέχουμε μαθήματα Φωτογραφίας με έναν από τους καλύτερους δάσκαλους, τον Γιάννη Γαλάνη. Το πλήθος του κόσμου που επισκέφθηκε και θα επισκεφθεί την Έκθεση αυτές τις ημέρες φανερώνει την αγάπη, το μεράκι και τη φαντασία στη δουλειά που κάνουν όλοι στα Τμήματα Φωτογραφίας, δάσκαλος και μαθητές. Συγχαρητήρια σε όλους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Η Έκθεση Αναλογικής Φωτογραφίας θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου 2018 με ώρες επίσκεψης από τις 18:00 έως τις 22:00. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet