Η μαγεία του παιδικού βιβλίου… απλώθηκε στο Ηράκλειο Αττικής
Πολιτισμός

Η μαγεία του παιδικού βιβλίου… απλώθηκε στο Ηράκλειο Αττικής

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου γιόρτασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε μια ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της πόλης και την οποία παρακολούθησαν δεκάδες μικροί Ηρακλειώτες με τους γονείς τους, απολαμβάνοντας το πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο μουσική, θέατρο και εκπλήξεις.

Στο επίκεντρο η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου, «Ο Μπαμπάς μου… ο Ήρωάς μου», παρουσίαση που πλαισιώθηκε από τη θεατρική και τη μουσική μεταφορά της ιστορίας που αφηγείται ο συγγραφέας, καθώς και από διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή όλων των παιδιών. Το καλλιτεχνικό κομμάτι ανέλαβε η εφηβική ομάδα της ΚΕΑΕΔΗΑ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, υπό τη διεύθυνση της θεατρολόγου Σοφίας Κατάκη, με τη σύμπραξη της χορωδίας και ορχήστρας «Ηδύφωνο» και της παιδικής χορωδίας – ορχήστρας του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου, Μανώλη Χανιώτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος από τα κέρδη του βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου πάνε στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Η Φλόγα».

«Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να βλέπεις τα παιδιά, το μέλλον του τόπου, να συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις που αποδεικνύουν ότι η αγάπη για το βιβλίο, για τις τέχνες είναι ακόμα δυνατή», σχολίασε στον χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

Να σκεφτούν ένα βιβλίο ως δώρο στα παιδιά ενόψει Πάσχα κάλεσε τους πολίτες ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες που προωθούν τον πολιτισμό και τη μάθηση στις μικρές ηλικίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet