Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής… αποθεώνει τη Γυναίκα
Πολιτισμός

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής… αποθεώνει τη Γυναίκα

Με δύο εξαιρετικές κυρίες από την ιστορία και το σήμερα του πολιτισμού της Ελλάδας, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη και τη Ζωή Τηγανούρια ξεκίνησε το κεντρικό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηράκλεια 2018», το οποίο, φέτος, είναι αφιερωμένο στη Γυναίκα της Τέχνης και θα διεξάγεται κάθε ημέρα έως τις 15 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της οδού Πευκών 50, στο Ηράκλειο Αττικής, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, αιώνια νέα και λαμπερή, ξεσήκωσε το κοινό με τα τραγούδια και τα χορευτικά της το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου, κατά την έναρξη των «Ηρακλείων», σε μια αναδρομή στην καριέρα της στο θέατρο, τον ελληνικό κινηματογράφο και τη μουσική σκηνή. Τραγούδια και σκετς που την έκαναν την ντίβα της εποχής της, ντίβα ακόμα και σήμερα, ζωντάνεψαν για τους θεατές των «Ηρακλείων» που την αποθέωσαν στο τελικό χειροκρότημα.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου η Ζωή Τηγανούρια, βιρτουόζος του ακορντεόν με διεθνή καριέρα, μάγεψε με τις συνθέσεις της -που εκτείνονται από το αργεντίνικο τανγκό έως την ελληνική παράδοση- τις χορογραφίες και τα τραγούδια της, προσφέροντας ένα ρομαντικό ταξίδι στον κόσμο.

«Ο Πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής μας. Θέλουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας, πέρα από έργο που κάνει την καθημερινότητα καλύτερη, κάνει το Ηράκλειο πιο όμορφο, με στιγμές ξεγνοιασιάς, βραδιές μουσικής, χορού και θεάτρου», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, στον εναρκτήριο χαιρετισμό που άνοιξε τα φετινά «Ηράκλεια».

«Ας είναι τα “Ηράκλεια” ο καθρέφτης της ψυχής μας, της συναδελφικότητας, της αγάπης που δείχνουμε για το Ηράκλειο, για το μεγάλο μας το σπίτι» τόνισε στη δική της ομιλία η αντιδήμαρχος Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου.

«Ενωθήκαµε όλοι! Ηθοποιοί, τραγουδιστές, µουσικοί, εικαστικοί, σύλλογοι, φορείς, συγγραφείς, ποιητές! Υποκλινόµαστε στη γυναίκα της προσφοράς, της δουλειάς, της διπλανής πόρτας, της προσφυγιάς, στη γυναίκα δύναµη µέσα στην αδυναµία, στην αέναη γυναίκα», το μήνυμα της καλλιτεχνικής διευθύντριας των «Ηρακλείων», Μαίρης Ιγγλέση.

«Η συµµετοχή και η στήριξή της ΚΕΑΕΔΗΑ στα “Ηράκλεια 2018: Η Γυναίκα είναι Τέχνη” είναι αυτονόητη µιας και, πράγµατι, η γυναίκα είναι η πηγή της ζωής, της δηµιουργίας και της τέχνης!», το σχόλιο του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης, Νίκου Μπαρμπούνη.

Χορηγοί επικοινωνίας των φετινών «Ηρακλείων» είναι οι: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραµµα, ∆εύτερο Πρόγραµµα, Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Επικοινωνία 9.40, AtticaTV. Το φεστιβάλ διεξάγεται με τη στήριξη της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet