Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με κινέζικη εταιρεία σε πολιτιστικό & εκπαιδευτικό επίπεδο
Κοινωνία

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με κινέζικη εταιρεία σε πολιτιστικό & εκπαιδευτικό επίπεδο

Με αντιπροσωπεία της κινέζικης εταιρείας Anhui Xinhua Distribution, η οποία αυτές τις ημέρες επισκέπτεται τη χώρα μας, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, διευρύνοντας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος, την εξωστρέφεια που φιλοδοξεί να δώσει στον Δήμο προς όφελος της πόλης και των πολιτών.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται, σε συνεργασία με την πολιτεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σε μια από τις μεγαλύτερες επαρχίες της χώρας, αυτή του Anhui με πληθυσμό που αγγίζει τα 67 εκατ. κατοίκους. Κύριο αντικείμενό της η υλοποίηση και προώθηση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων στο Anhui.

Αυτά είναι και τα πεδία στα οποία ο κ. Νίκος Μπάμπαλος και ο εκπρόσωπος της εταιρείας Cao Jie συμφώνησαν να ξεκινήσουν την ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών, προκειμένου αφενός να τονώσουν τις σχέσεις των δύο πολιτισμών σε τοπικό, πλέον, επίπεδο, αφετέρου να βρεθούν προγράμματα κοινής δράσης που θα ωφελήσουν τους κατοίκους του Ηρακλείου.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να επισκεπτόμαστε την όμορφη πόλη σας. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει ανταλλαγή ιδεών, πολιτιστικών και οικονομικών, ανάμεσα σε Κίνα και Ελλάδα. Επιθυμούμε να χτίσουμε σε αυτήν τη βάση και να καλλιεργήσουμε τη μεταξύ μας συνεργασία στο τοπικό επίπεδο του Δήμου σας», τόνισε ο κ. Cao Jie.

«Στόχος μας να περάσουμε άμεσα σε πρακτική μορφή συνεργασίας η οποία θα φέρει την πόλη μας και την επαρχία σας πιο κοντά, με συνέργειες και ανταλλαγή δράσεων, που θα αναπτύξουν περαιτέρω τις σχέσεις των χωρών, αλλά και των λαών μας», ήταν το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.

Συμβολικά, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος προσέφερε στην αντιπροσωπεία της κινέζικης εταιρείας την προτομή της αρχαίας θεάς της Υγείας, με ανάλογη ευχή για ευημερία του κινεζικού λαού, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας προσέφεραν στον δήμαρχο ένα παραδοσιακό κινέζικο υφαντό με τρία άλογα, που αντιπροσωπεύουν την καλή τύχη, τη δύναμη και το θάρρος, χαρακτηριστικά που ευχήθηκαν για τον ηρακλειώτικο λαό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet