Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις «μαγικές» βραδιές στα «Ηράκλεια 2018»
Πολιτισμός

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις «μαγικές» βραδιές στα «Ηράκλεια 2018»

Την εμπιστοσύνη των Ηρακλειωτών κέρδισαν για ακόμα μια χρονιά τα Ηράκλεια, το κεντρικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο φιλοξένησε και διασκέδασε χιλιάδες κόσμου, κάτοικους της πόλης αλλά και επισκέπτες, στις δεκαπέντε ημέρες που διήρκησε, στο πάρκο της οδού Πεύκων 50. Φέτος ήταν αφιερωμένο στη Γυναίκα και, ιδιαίτερα στις γυναίκες της Τέχνης, οπότε στη σκηνή του φεστιβάλ ανέβηκαν κυρίες από την καλλιτεχνική ιστορία, το σήμερα και το μέλλον της ελληνικής μουσικής και του θεάτρου.

Κυρίες όπως οι Ζωζώ ΣαπουντζάκηΜαίρη Λίντα, Ζωή Τηγανούρια, Χριστίνα Γκόλια, Βίκυ Καρατζόγλου, Νάντια Καραγιάννη, Κατερίνα Γιαµαλή, Μόρφω Τσαϊρέλη, τις οποίες συνόδευσαν εκλεκτοί συνάδελφοί τους όπως οι Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Τοσικιάν, Γεράσιµος Ανδρεάτος, οι σύλλογοι του Ηρακλείου Ελληνοαγγλική Αγωγή «Α.Σ. Πρωτοπορία», Μόλυβος, Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, Ωδείο Ριζοπούλου, Σύλλογος Ρουμελιωτών, Εθνικό Ωδείο, Αργώ, Επιµορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Χορευτικός Όµιλος «Ειρήνη», Σύλλογος Αρκάδων, Σύλλογος Ηπειρωτών, ΟΓΗΡΑ, Παµπελοποννησιακός Σύλλογος, Σύλλογος Μεσσηνίων, Σύλλογος Ατόµων µε Αναπηρία «Αλκυόνη» και η Θεατρική Ομάδα «Ελευθερίας Πράξεις».

Στις παράλληλες δράσεις, οι γυναίκες – µέλη του Εικαστικού Εργαστηρίου των ΚΑΠΗ παρουσίασαν έκθεση ζωγραφικής µε θέμα «Η ψυχή της Γυναίκας», ενώ το Σώμα Εθελοντών Ηρακλείου Αττικής συμμετείχε καθημερινά -πέραν της συλλογής προσφορών σε τρόφιμα- με την εικαστική κατασκευή µε θέμα «Γυναίκα: Το δέντρο της ζωής».

Το φετινό φεστιβάλ είχε ακόμα μια πρωτοτυπία: φοιτητές του οργανισμού AIESEC, από Γερμανία, Ιταλία και Αμερική, παρακολούθησαν τις ημέρες Ηρακλείων και κατέγραψαν τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις τους στις μητρικές τους γλώσσες, απευθυνόμενοι στην κοινότητα και τους συμπατριώτες τους. Και όλα αυτά στο ειδικό blog που δημιούργησαν για τα Ηράκλεια 2018 στον σύνδεσμο: ginetaiaiesec.wixsite.com/ginetaiforiraklio, με παράλληλη μετάδοση στις σελίδες των social media της δράσης.

Να σημειωθεί ότι και αυτές τις εκδηλώσεις, όπως όλες άλλωστε που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, είχαν δωρεάν και ελεύθερη είσοδο για όλους.

Νίκος Μπάμπαλος: Δήμος πρωταγωνιστής και στον Πολιτισμό

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στον Δήμο, δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους, που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρουσιάσουμε ακόμα ένα επιτυχημένο φεστιβάλ. Από την πρώτη ημέρα της θητείας μας κάνουμε έργο παντού, στηρίζουμε τους αδύναμους, μειώσαμε τα δημοτικά τέλη, μειώσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, υπηρετούμε τις ανάγκες της πόλης. Ξέρουμε όμως ότι οι Ηρακλειώτες θέλουν να βλέπουν τον Δήμο τους πρωταγωνιστή και στον Πολιτισμό, με εκδηλώσεις που, πραγματικά, μας κάνουν υπερήφανους. Αυτό το καταφέραμε και στα φετινά Ηράκλεια. Γι’ αυτό μας εμπιστεύονται οι πολίτες, για αυτό και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία η συναυλία της Φωτεινής Βελεσιώτου

Όμως ο πολιτιστικός Σεπτέμβριος στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής έχει και συνέχεια. Η συναυλία της εξαιρετικής Φωτεινής Βελεσιώτου, η οποία δεν έγινε στα Ηράκλεια λόγω βροχής, προγραμματίστηκε εκ νέου και θα γίνει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια», «στάχτη», η Φωτεινή Βελεσιώτου φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Βασίλης Τσιτσάνης κ.ά.

Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς.

Φυσικά η είσοδος θα είναι και πάλι ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet