Αναθέρμαναν τις σχέσεις τους οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Ηρακλείου και Muhldorf
Πολιτική

Αναθέρμαναν τις σχέσεις τους οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Ηρακλείου και Muhldorf

Την αναθέρμανση των σχέσεων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τον αδελφοποιημένο Δήμο Mühldorf am Inn της Γερμανίας, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είχαν ατονήσει, εδραίωσε η πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Ηρακλείου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Νίκο Μπάμπαλο, στον βαυαρικό Δήμο.

Ο στόχος , σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ήταν διπλός: «αφ’ ενός να συσταθεί σε γερές, αυτή τη φορά, βάσεις ένας μηχανισμός ανταλλαγής τεχνογνωσίας που θα βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργικότητα στην καθημερινότητα και των δύο πόλεων με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών κι αφ’ ετέρου να γίνει περαιτέρω γνωστό στις κοινωνίες της Ευρώπης -και δη σε μια νευραλγική για τα κέντρα αποφάσεων, όπως είναι αυτή της Βαυαρίας- ότι η Ελλάδα ακόμα βιώνει της συνέπειες μιας κρίσης στην οποία, σίγουρα, δεν έχει μόνο η ίδια το βάρος της ευθύνης, και πως λύση στο πρόβλημα θα δώσει μια Ευρώπη ανθρωπιστικά και όχι λογιστικά σκεπτόμενη».

Με αυτό το μήνυμα, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος είχε την ευκαιρία ν’ απευθυνθεί στη Βαυαρική Βουλή, ως καλεσμένος του βουλευτή Günther Knoblauch, με το ακροατήριο να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και διάθεση αλληλεγγύης προς το ελληνικό οικονομικό ζήτημα.

Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής, Γιώργο Πέτρου, και την εντεταλμένη σύμβουλο για τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία του Δήμου, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου, συναντήθηκε με τη νέα δήμαρχο του Muhldorf, Marianne Zollner, παρουσία και μέλους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με την οποία συμφώνησαν στο αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε πρακτικά βήματα που θα αναδεικνύουν την υπάρχουσα Αδελφοποίηση, όχι ως ένα τουριστικό προϊόν για λίγους και εκλεκτούς, αλλά ένα βήμα όσμωσης μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων.

Μάλιστα, σε αυτή τη σύντομη επίσκεψή τους, οι άνθρωποι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είχαν την ευκαιρία να παραστούν σε συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, ν’ ανταλλάξουν απόψεις για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων, αλλά και να ενημερωθούν για κάποιες από τις πλέον σημαντικές δομές του βαυαρικού Δήμου, όπως το σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης και της ενεργειακής αξιοποίησής τους.

«Ολοκληρώσαμε την πρώτη, εκ του σύνεγγυς, επαφή σε αυτό που πιστεύουμε ότι θα είναι μια νέα εποχή στις σχέσεις των αδελφοποιημένων Δήμων. Με την ευχή και την ελπίδα ότι οι δύο πόλεις μας θα έρθουν πιο κοντά και θα συνεργαστούν με πνεύμα αλληλεγγύης και σεβασμού για το καλό των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε σε αυτό τον νέο δρόμο, κλιμακώνοντας τη συνεργασία μας», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση των Δήμων, αντιλαμβανόμενη το τεχνοκρατικό χαρακτήρα της αποστολής, προχώρησε στη δωρεάν διάθεση τόσο των αεροπορικών εισιτηρίων του ελληνικού κλιμακίου, όσο και του απαραίτητου μεταφραστή. Από την πλευρά του, ο Δήμος του Muhldorf κάλυψε τα έξοδα διαμονής και φιλοξενίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet