Ανανέωσε τις δεσμεύσεις της προς τους Ηρακλειώτες η Ανθρώπινη Πόλη
Πολιτική

Ανανέωσε τις δεσμεύσεις της προς τους Ηρακλειώτες η Ανθρώπινη Πόλη

Παρουσία εκατοντάδων Ηρακλειωτών, δημάρχων, εκπροσώπων των φορέων και των συλλόγων της πόλης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και η παράταξη της δημοτικής Αρχής Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», έκοψαν την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού για το 2017, δίνοντας, παράλληλα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «την υπόσχεση στους πολίτες, ότι το έργο, για να γίνει η πόλη ακόμα καλύτερη, θα συνεχιστεί το ίδιο εντατικά, ώστε να προστεθεί σε αυτά που έχουν ήδη γίνει τα 2,5 πρώτα χρόνια της νέας διοίκησης».

«Γιατί, τα δυόμιση αυτά χρόνια, εδώ στην πόλη που μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε, υλοποιείται ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων», τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Νίκος Μπάμπαλος και συμπλήρωσε: «Με πρωτοβουλίες που νοικοκυρεύουν και πολλαπλασιάζουν τις υπηρεσίες  του Δήμου προς τους πολίτες, με δράσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και βάζουν τις υποδομές για τα μεγάλα έργα που χρειάζεται η πόλη μας.

»Με έναν Δήμο για πρώτη φορά οικονομικά ισχυρό και κερδοφόρο, και που γι΄ αυτό μπορεί να παρέχει πλήθος δωρεάν κοινωνικών προγραμμάτων.

»Με έργα στις παιδικές χαρές, στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, στα γήπεδα μας.

»Με βελτιωμένες υπηρεσίες καθαριότητας, με καθημερινές δράσεις πολιτισμού».

Για όλα αυτά, όπως είπε ο δήμαρχος, αφενός απαιτήθηκε σκληρή δουλειά από την ομάδα της δημοτικής Αρχής -με τον Νίκο Μπάμπαλο να ευχαριστεί θερμά όλους τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, καθώς και τους αντιδημάρχους, πρώην και νυν- και αφετέρου, βοήθησε η συλλογική συμβολή όλων των πολιτών.

«Ενωμένοι και μακριά από μικροπολιτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, αγωνιζόμαστε καθημερινά, παλεύουμε για τη βελτίωσή του σε όλα τα  επίπεδα. Ακούραστοι συνεχίζουμε με διάθεση για προσφορά, όρεξη για δουλειά, φιλόδοξους στόχους και καθημερινό αγώνα για το καλό του Δήμου μας. Για να γίνει το Ηράκλειο στην πράξη και όχι στα λόγια ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος, με οικονομική, διοικητική και τεχνική αυτοτέλεια.

»Το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα, μας δίνει το κίνητρο να συνεχίσουμε. Η δική σας συμπαράσταση, μας δίνει δύναμη», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Νέα, μεγάλα έργα κάνουν «ποδαρικό» στο 2017

Μαζί με τη νέα χρονιά ξεκίνησε ακόμα μια σειρά μεγάλων έργων που αλλάζουν την εικόνα της πόλης και βελτιώνουν την καθημερινότητα στο Ηράκλειο, όπως σημείωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής. Σε αυτά τα έργα που, όπως είπε, έκαναν «ποδαρικό» στο 2017, στάθηκε ο κ. Νίκος Μπάμπαλος:

  • Στην εκκίνηση της πλήρους λειτουργίας των συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης στο κέντρο της πόλης.
  • Στην έναρξη ακόμα μιας ευρείας εκστρατείας ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους του Ηρακλείου (διατίθεται ένα εκατομμύριο ευρώ για να διορθωθούν τα προβληματικά σημεία).
  • Στη διαμόρφωση δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και πεζόδρομων στις εισόδους των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων της πόλης για να μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια σχολείο.
  • Και φυσικά, στις εργασίες για την διάνοιξη της οδού Ελ. Βενιζέλου καθ΄ όλο το μήκος της, μια παρέμβαση που είχε μείνει χρόνια να εκκρεμεί και τώρα, με την υλοποίησή της, αλλάζει ριζικά την εικόνα της περιοχής.
Μηνύματα ενότητας από τη δημοτική ομάδα

Στην πόλη και τον Δήμο, στους πολίτες και σε ένα καλύτερο αύριο, αφιέρωσαν τα κομμάτια που έκοψαν από την πρωτοχρονιάτικη πίτα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αλλά και επανεπιβεβαιώνοντας τη δέσμευση προς τον Ηρακλειώτικο λαό ότι «η μάχη για ένα Ηράκλειο, που πραγματικά αξίζει σε όλους, συνεχίζεται».

Μηνύματα συνεργασίας από τους δημάρχους όμορων δήμων

Παράλληλα, τη διάθεσή τους για συνεργασία προκειμένου να αναπτυχθούν δράσεις που θα ωφελήσουν την ευρύτερη περιοχή εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους οι δήμαρχοι των όμορων δήμων, που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση: ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, και ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Νίκος Μπάμπαλος, ανανέωσε το ραντεβού με τους πολίτες, όπως είπε, «στους δρόμους της πόλης, στις παρεμβάσεις, στα έργα, στην καθημερινή μάχη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο Ηράκλειο». Όσον αφορά μελλοντικές εκδηλώσεις, ο δήμαρχος σχολίασε ότι «στην επόμενη θα χρειαστεί… γήπεδο για να χωρέσει όλος αυτός ο κόσμος και η αγάπη του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet