ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου Αττικής: Έξω οι ναζί από τα σχολεία και τις γειτονιές
Κοινωνία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου Αττικής: Έξω οι ναζί από τα σχολεία και τις γειτονιές

Μία ακόμα απόπειρα εμφάνισης νεοναζιστικών στοιχείων στο Ηράκλειο Αττικής καταγγέλλει η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτή τη φορά στο 4ο Γυμνάσιο της πόλης. Όπως αναφέρει η οργάνωση, ομάδα νεοναζί, αφού έσπασε το παράθυρο του σχολείου, μπήκε μέσα στο κτήριο και το βανδάλισε, βάφοντας το σχολείο με σβάστικες και υβριστικά συνθήματα.

Επίσης, όπως προσθέτει, λίγες εβδομάδες νωρίτερα ομάδα φασιστών σταμάτησε με το αυτοκίνητή της στην πλατεία Ηρακλείου και επιτέθηκε σε δύο ανηλίκους, μαχαιρώνοντας έναν 16χρονο. Φεύγοντας από το σημείο φώναζαν απειλές, όπως «ανάρχες θα σας σκοτώσουμε».

«Οι νεοναζιστικές ομάδες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους σε πλήθος περιοχών το τελευταίο διάστημα αποσκοπούν, όπως ιστορικά έχουν αποδείξει, στο να ψαρέψουν στα θολά νερά της οργής του λαού, επιχειρώντας να θωρακίσουν το κράτος, προβάλλοντας ό,τι πιο σκοταδιστικό και επικίνδυνο. Οι φασίστες δεν δέρνουν το κατεστημένο -χτυπούν και σκοτώνουν μετανάστες, αριστερούς, και τη νεολαία και εισβάλλουν στα σχολεία, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τους μαθητές, που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και να σκορπίσουν το φασιστικό τους δηλητήριο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Τοπική Οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet