Δήμος Ηρακλείου: Δεν θα επιτρέψουμε να συντηρηθεί η ανομία στην κεντρική πλατεία
Κοινωνία

Δήμος Ηρακλείου: Δεν θα επιτρέψουμε να συντηρηθεί η ανομία στην κεντρική πλατεία

Με αφορμή την προσφυγή παράταξης της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής ενάντια στην απόφαση του Σώματος με την οποία ρυθμίζονται θέματα τάξης στην περιοχή του κέντρου της πόλης, ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δηλώνει τα εξής:

Η δημοτική Αρχή του Δήμου Ηρακλείου ανέλαβε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου με ρητή εντολή, ανάμεσα στα άλλα, από τον Ηρακλειώτη πολίτη, να βάλει τάξη στην κεντρική πλατεία της πόλης και στους γύρω δρόμους, όπως άλλωστε ρητά είχε δεσμευθεί στο προεκλογικό της πρόγραμμα.

Μια περιοχή την οποία παρέλαβε όντας σε αναρχία, ανομία, με κυκλοφοριακή υπερφόρτωση και, σίγουρα, σε μορφή που δεν ευνοούσε την χρήση της από τους κατοίκους της πόλης.

Πιστή στις δεσμεύσεις της, η δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή της διοίκησής της, έχει ανοίξει το ζήτημα, αποφασισμένη, αν χρειαστεί,  να συγκρουστεί και να δυσαρεστήσει συμφέροντα, φέρνοντας προτάσεις και παίρνοντας μέτρα που θα ξανακάνουν το κέντρο προσβάσιμο στους Ηρακλειώτες, με ταυτότητα δημόσιου κοινόχρηστου χώρου.

Απέναντι σε αυτήν την αποφασιστικότητα έχει διαλέξει να σταθεί εχθρικά συγκεκριμένη μερίδα της μειοφηφίας, η οποία, εξίσου από την πρώτη στιγμή, εναντιώνεται σε κάθε μέτρο που οδηγεί στην κατεύθυνση των λύσεων:

Ειδικότερα:

  • Αντέδρασαν στην απόφαση απομάκρυνσης των μόνιμων, παρόνομων, κατασκευών που έχουν στηθεί για τη χρήση τους από τα καταστήματα της κεντρικής πλατείας και στην αντικατάστασή τους από ομπρέλες, προκειμένου να ανοίξει περισσότερος χώρος περιπάτου για τους πολίτες.
  • Αντέδρασαν στην διεκδίκηση του έργου της υπογειοποίησης της Μελίνας Μερκούρη, η οποία θα λύσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα του κέντρου.
  • Αντιδρούν τώρα στην εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων γύρω από το κέντρο, που θα αποφορτίσουν την περιοχή και θα οδηγήσουν στην ενοποίηση των δύο τμημάτων της πλατείας.
  • Αντιδρούν, ακόμα ακόμα, και στη μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την οδό Μελίνας Μερκούρη, η οποία «μποτιλιάρει» καθημερινά από την παρουσία, υπέρ του θεσπισμένου με τον κανόνα αριθμού, σταθμευμένων ταξί (έξη ταξί σύμφωνα με την άδεια του ΟΑΣΑ).
  • Αντιδρούν απέναντι σε στοιχειοθετημένες μελέτες, χωρίς να παρουσιάζουν ουσιαστική αντιπρόταση.

Αντί επιχειρημάτων, καταφεύγουν στην δικολαβίστικη μέθοδο των προσφυγών, προσπαθώντας να σταματήσουν οποιαδήποτε απόφαση προόδου και διόρθωσης της κατάστασης στο κέντρο. Με τις κινήσεις τους αυτές ευνοούν και συντηρούν συμφέροντα που ευδοκιμούν από μια κατάσταση έκνομη, για την οποία κανείς δεν πρέπει να είναι περήφανος. Δικαίωμά τους να συμπεριφέρονται σαν αυτόκλητοι υπερασπιστές μικροσυμφερόντων.

Είναι υποχρέωση όμως της δημοτικής Αρχής να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Ηρακλειώτη και να μείνει πιστή στις δεσμεύσεις που έδωσε στον λαό της πόλης.

Το είπαμε προεκλογικά, το λέμε και τώρα: Η κατάσταση μέσα και γύρω από την κεντρική πλατεία θα αλλάξει. Θα μπει τάξη, θα μπουν κανόνες που, επιτέλους, θα τηρούνται. Όσοι τόσα χρόνια επέδειξαν, το λιγότερο, πολιτική ατολμία, ας κρυφτούν πίσω από ενστάσεις.

Εμείς προχωράμε και κάνουμε το Ηράκλειο Ανθρώπινο….

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet