Δήμος Ηρακλείου: Προτάσεις έχει ανάγκη η πόλη και όχι ανάθεμα στις νέες τεχνολογίες…
Πολιτική

Δήμος Ηρακλείου: Προτάσεις έχει ανάγκη η πόλη και όχι ανάθεμα στις νέες τεχνολογίες…

Με αφορμή την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή Ηρακλείου Αττικής, αναφορικά με τη χρήση νέων μέσων επικοινωνίας για τη διεξαγωγή συνεδριάσεων δημοτικών συλλογικών οργάνων, ο Δήμος Ηρακλείου σημειώνει ότι «είναι πραγματικά δυσάρεστο πολιτικά πρόσωπα και δημοτικές παρατάξεις, όχι μόνο να μην καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις για κρίσιμα ζητήματα της πόλης μας, αλλά και να είναι αντίθετοι με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του Δήμου».  

Επιπροσθέτως, η διοίκηση αναφέρει πως «η δυνατότητα τηλεδιάσκεψης για τις συνεδριάσεις δημοτικών συλλογικών οργάνων, δόθηκε από την Πολιτεία προκειμένου, αφενός να διασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των μελών και αφετέρου να προστατεύεται η δημόσια υγεία», ενώ προσθέτει:

«Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τηλεδιάσκεψη. Πολύ περισσότερο, όταν με τον τρόπο αυτό μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη της, που ενδεχομένως δεν είναι δυνατή η αυτοπρόσωπη παρουσία τους, αλλά και όποιος δημοτικός σύμβουλος θέλει, όπου και εάν βρίσκεται, αρκεί να το δηλώσει στη γραμματεία του Δ.Σ. για να του σταλεί σχετική πρόσκληση».

Υπενθυμίζουμε, συνεχίζει η δημοτική αρχή, ότι το Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (ΣΒΑΚ) του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που θα συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είναι ένα «project» με μακρά διαδρομή και ανάλογη συνέχεια, για να συμπληρώσει πως «η συγκεκριμένη συνεδρίαση, είναι μόνο μία στάση στη μεγάλη αυτή διαδρομή. Έχουν προηγηθεί συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δημόσιες διαβουλεύσεις, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες όπου, όποιος θέλει, μπορεί να καταθέσει τις προτάσεις του, αρκεί βέβαια να έχει…».

Ακόμη, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έχει αποδείξει ότι λειτουργεί ανοικτά, έχει αποδείξει ότι σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες και έχει αποδείξει ότι την ενδιαφέρει να παράγει αποτελέσματα και όχι εντυπώσεις. Αυτό έκανε τα προηγούμενα χρόνια, ανανεώνοντας με εμφατικό τρόπο τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους δημότες, αυτό κάνει σήμερα και αυτό θα συνεχίσει να κάνει στα χρόνια που έρχονται. Άλλωστε σκοπός είναι η υλοποίηση του προγράμματός και των δεσμεύσεών μας».

Καταλήγοντας, η δημοτική αρχή επισημαίνει:

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο και παραγωγικό για το Ηράκλειο, εάν, έστω και τώρα, κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσχωρούσαν σε αυτή τη λογική, εγκαταλείποντας πρακτικές του παρελθόντος και καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet