Διχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το κτήμα ΦΙΞ
Κοινωνία

Διχάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το κτήμα ΦΙΞ

Διχάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον τρόπο απόκτησης του κτήματος ΦΙΞ. Η συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων δεν απέφερε καρπούς, αφού η απάντηση στο αίτημα να χρημοτοδοτεί με κρατικούς πόρους η απόκτηση του ακινήτου υπήρξε αρνητική.

Κι ενώ η δημοτική αρχή προχώρησε σε κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα, Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, για συζήτηση πάνω στις ενέργειες για την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ, μερίδα της αντιπολίτευσης έρχεται να αιτηθεί νέα σύγκληση του Σώματος, με προτεινόμενη προς συζήτηση θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη χορήγηση συναίνεσης του Δημοτικού Συμβουλίου προς τα υπουργεία Ανπάπτυξης & Επενδύσεων και Πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ από του υπουργείο Πολιτισμού, υπό τον όρο παραχώρησης της χρήσης αυτού στον Δήμο μας».

Το αίτημα υπογράφουν οι εξής 14 δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν το 1/3 του συνόλου των μελών του Σώματος.

  1. Γ. Παπαδημητρίου
  2. Α. Μηνάς
  3. Μ. Βαφειαδακης
  4. Δ. Τσαπρασλής
  5. Π. Βλασσόπουλος
  6. Γ. Μαστοράκος
  7. Ι. Κεσκινίδης
  8. Ι. Φίλανδρος
  9. Μ. Γαλακτοπουλου
  10. Κ. Κουτρούλης
  11. Α. Ασημακοπούλου
  12.  Γ. Ζαχάρος
  13. Ε. Βλαντή
  14. Ν. Μπαρμπούνης

Στην εισήγησή τους οι υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν:

«Tην Τρίτη 31-8-2021 και ώρα 15:30 πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνάντηση για το θέμα της απόκτησης του Κτήματος Φιξ, μεταξύ του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και των επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ηρακλείου και τη συμμετοχή του δημάρχου. 

»Συγκεκριμένα, από τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης παρευρέθηκαν: Ο Γ. Παπαδημητρίου, επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί, ο Π. Βλασσόπουλος, επικεφαλής της παράταξης ΑΚΕΠ Συνεργασία, ο Κ. Κουτρούλης, επικεφαλής της παράταξης Πνοή Ηράκλειο, η Α. Τζίβα, επικεφαλής της παράταξης Δίκτυο Πολιτών, ο Γ. Ζαχάρος, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ν. Μπαρμπούνης.

»Στη συνάντηση αυτή ο κ. Υπουργός μάς ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει την αγορά του κτήματος ΦΙΞ από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο του έχει υποβάλει και σχετικό αίτημα, αρκεί να εχει τη συναίνεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Επίσης, μας γνωστοποίησε ότι δύναται να χρηματοδοτήσει και την αγορά του κτήματος από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά δεν δύναται να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτή απευθείας από τον Δήμο, σε απάντηση της σχετικής θέσης του δημάρχου.

»Επειδή θεωρούμε ότι είναι χρυσή ευκαιρία να αποκτηθεί το κτήμα αυτό με δαπάνες του δημοσίου και όχι με επιβάρυνση των πολιτών του Ηρακλείου στο πλαίσιο του δανεισμού που προτείνει ο κος Δήμαρχος,

»Επειδή πάγιο αίτημα όλου του Ηρακλείου ήταν και είναι η απόδοση του κτήματος ΦΙΞ στους πολίτες, το οποίο αποτελεί  και χρέος του κράτους προς αυτούς,

για τους λόγους αυτούς προτείνουμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη χορήγηση συναίνεσης του Δημοτικού Συμβουλίου προς τα υπουργεία Ανπάπτυξης & Επενδύσεων και Πολιτισμού για την απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ από του υπουργείο Πολιτισμού, υπό τον όρο παραχώρησης της χρήσης αυτού στον Δήμο μας».

«Η διαστρέβλωση της αλήθειας έχει στόχο να εμποδίσει την απόκτηση του Κτήματος ΦΙΞ»

Σχετικά με την κατάθεση αιτήματος για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου από μερίδα παρατάξεων της αντιπολίτευσης η δημοτική αρχή τονίζει από την πλευρά της:

«Η διαστρέβλωση των όσων είπε ενώπιον όλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης από κάποιες παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι στόχος των ενεργειών τους δεν είναι το καλό του Δήμου και των δημοτών αλλά η δημιουργία εμποδίων στην προσπάθεια της απόκτησης του Κτήματος ΦΙΞ. Τους παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet