Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο Ηράκλειο Αττικής: «Πολλαπλά τα πλήγματα στη Δημοκρατία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»
Πολιτική

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο Ηράκλειο Αττικής: «Πολλαπλά τα πλήγματα στη Δημοκρατία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Βόρειας Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής  «Ηλέκτρα Αποστόλου», με θέμα «Η Δημοκρατία στο στόχαστρο. Δικαιοσύνη παντού!», και ομιλητές τον Νίκο Βούτση, βουλευτή Α΄ Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τ. πρόεδρο της Βουλής και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, τομεάρχη Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και πρώην υπουργό Εξωτερικών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Στην τοποθέτησή του ο Νίκος Βούτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει απόρρητη δημοκρατία. Αποτελεί εκτροπή η επίκληση του απορρήτου και του ανέλεγκτου χαρακτήρα ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών και των Ανεξάρτητων Αρχών που ελέγχουν κρατικές υπηρεσίες, δημόσιους λειτουργούς και την ίδια την εκτελεστική εξουσία».

Επεσήμανε, επίσης, «ότι αλλεπάλληλα είναι τα πλήγματα στη δημοκρατία και το κράτος δίκαιου, επί τρία χρόνια, από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αποκορύφωμα το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανέφερε ότι «η κρίση της δημοκρατίας στη χώρα είναι γενικευμένη και όχι σημειακή. Αφορά τόσο την υποβάθμιση της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, όσο και την υποχώρηση των δικαιωμάτων και την εξασθένιση των εγγυήσεων και αντίβαρων του κράτους δικαίου».

«Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά τη χώρα με μια ιδιοκτησιακή αντίληψη που δικαιώνει τη ρήση της αείμνηστης Γεννηματά για “Μαξίμου ΑΕ”, με πελατειακές πρακτικές και “δώρα” στους ολιγάρχες και στους ημετέρους» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κατρούγκαλος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση και των δύο ομιλητών για «την ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα με πρώτο σταθμό τη γενική απεργία της 9ης Νοεμβρίου, όπου η συμμετοχή των εργαζομένων αναμένεται να είναι μαζική».

Στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Μάγδα Σκούντζου, μέλος της ΝΕΒΑ και υπεύθυνη Δικαιωμάτων, παραβρέθηκαν ο Πάνος Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., οι πρώην βουλευτές Αννέτα Καββαδία, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και Δημήτρης Τσουκαλάς, που έκαναν μικρή παρέμβαση στη συζήτηση, η συντονίστρια Αγγελική Παπάζογλου και πολλά μέλη της ΝΕΒΑ, μέλη της Ο.Μ. Ηρακλείου και πολλοί φίλοι του κόμματος.

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο Ηράκλειο Αττικής:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet