Ηράκλειο Μαζί: H διοίκηση αναθέτει απευθείας έργο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ με μία προσφορά και ελάχιστη έκπτωση
Πολιτική

Ηράκλειο Μαζί: H διοίκηση αναθέτει απευθείας έργο ύψους 1,7 εκατ. ευρώ με μία προσφορά και ελάχιστη έκπτωση

Η παράταξη Ηράκλειο Μαζί, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παπαδημητρίου καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ότι δεν ακολούθησε σύννομη διαδικασία για την ανάθεση του έργου αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης, ζητώντας από τους υπεύθυνους να την επαναλάβουν.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός Ηράκλειο Μαζί αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η διοίκηση του κ. Μπάμπαλου για μια ακόμα φορά παραβιάζει τους κανόνες της χρηστής διοίκησης και διαχείρισης, με αποτέλεσμα οικονομικές απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου προχώρησε, σε μια απαράδεκτη διαδικασία, στην ανάθεση του έργου των επισκευών των σεισμόπληκτων σχολείων.

Ως δημοτική παράταξη, εμπράκτως και σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, διευκολύναμε τη διοίκηση, προκειμένου να γίνει άμεσα η επισκευή των σχολείων, μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου του 2019. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι συμφωνούμε και με την ασυδοσία ή τις κακές πρακτικές της διοίκησης του Δήμου. Η απευθείας ανάθεση, με ελάχιστη έκπτωση 21%, σε διαγωνισμό 1,7 εκατ. ευρώ, είναι μη αποδεκτό και ζητάμε να επαναληφθεί…

Διαφωνούμε με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη διοίκηση και ζητάμε την ακύρωσή της. Ελπίζουμε αυτήν τη φορά να κληθούν να συμμετέχουν εταιρίες που να έχουν τη νόμιμη δυνατότητα να καταθέσουν προσφορές, ώστε ο διαγωνισμός να είναι έγκυρος και να μην υπάρχουν σκιές ότι ο διαγωνισμός ήταν ανύπαρκτος-προσχηματικός-χαριστικός.

Είναι κρίμα να νομιμοποιούνται πρακτικές κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, υπό το πρόσχημα της άμεσης επισκευής των σχολείων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet