Ηράκλειο: Σε… εμπόλεμη κατάσταση για τη Λ. Κύμης Νίκος Μπάμπαλος και Γιώργος Παπαδημητρίου
Κοινωνία

Ηράκλειο: Σε… εμπόλεμη κατάσταση για τη Λ. Κύμης Νίκος Μπάμπαλος και Γιώργος Παπαδημητρίου

Σε… εμπόλεμη κατάσταση βρίσκονται ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο Μαζί Γιώργος Παπαδημητρίου αναφορικά με το έργο επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις τους σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς και τις συνεννοήσεις με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η υλοποίηση του έργου δεν θα επιβαρύνει την καθημερινότητα των κατοίκων στην πόλη, δημιουργεί έντονες τριβές μεταξύ των δύο πλευρών, με τις αλληλοκατηγορίες να δίνουν και να παίρνουν…

Ο κ. Παπαδημητρίου εγκαλεί τον δήμαρχο ότι, μεταξύ άλλων, εμπαίζει τους δημότες και αποφεύγει να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που γίνονται στην πόλη, ενώ ο κ. Μπάμπαλος από την πλευρά του χρεώνει στον επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί «λαϊκίστικες συμπεριφορές».

Γ. Παπαδημητρίου: Εμπαιγμός Μπάμπαλου – 7 χρόνια δημοτική αρχή δεν πήρε ποτέ τις μελέτες για τη Λ. Κύμης

Τον πρόσφατο γύρο αντιπαραθέσεων άνοιξε ο κ. Παπαδημητρίου αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

«Τελικά τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο στη Λ. Κύμης την πήρε ένας από τους κατοίκους της περιοχής και μπορέσαμε να τη μελετήσουμε. Αλήθεια πείθει κανέναν η στάση της δημοτικής αρχής; Τόσα χρόνια καμία ενέργεια.

Κατόπιν εορτής, σε αντίθεση με τους όμορους Δήμους Πεύκης και Κηφισιάς, προσπάθησε ο δήμαρχος να αλλάξει τις μελέτες που δεν είχε ποτέ φροντίσει να πάρει αρμοδίως, λίγο πριν τη δημοπράτηση του μεγάλου έργου των 450.000.000 ευρώ. Ταυτόχρονα δεν συμμετέχει η δημοτική αρχή σε καμία από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και απαξιώνει συνεχώς τη διαπαραταξιακή επιτροπή.

Διεκδικούμε:

  • Η Λ. Κύμης να είναι σκεπαστή και όχι ανοιχτό όρυγμα η διάνοιξη στα όρια του Ηρακλείου.
  • Να μην καταργηθεί ο κόμβος Πλαπούτα – Κύμης και διοχετευθεί η κίνηση στις γειτονιές.
  • Να σκεπαστεί και το υπόλοιπο τμήμα της Αττικής Οδού μέχρι τη Σαρανταπόρου.

Με τις πιέσεις των κατοίκων και δημοτικών παρατάξεων ο Δήμος τελικά άσκησε κάποια ένδικα μέσα. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις παρεμβάσεις μας, ώστε να μην καταστραφούν οι ήσυχες γειτονιές της πόλης μας. Η υπερσυγκέντρωση κυκλοφοριακών φόρτων από το Λεκανοπέδιο Αττικής μπροστά στη Λ. Πλαπούτα και Κύμης, χωρίς τον σωστό σχεδιασμό, θα είναι για την πόλη μας μη διαχειρίσιμη.

Η ποιότητα ζωής των Ηρακλειωτών είναι μη διαπραγματεύσιμη».

Ν. Μπάμπαλος: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τον λαϊκισμό του κ. Παπαδημητρίου

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον δήμαρχο, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει:

«Αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τον κ. Παπαδημητρίου στο ρεσιτάλ πολιτικής ασυναρτησίας στο οποίο επιδίδεται τον τελευταίο καιρό για το θέμα της Λεωφόρου Κύμης. Άραγε αληθινά δεν μπορεί να καταλάβει τις εξελίξεις και πώς έχουν τα πράγματα ή επίτηδες προσπαθεί να θολώσει τα νερά για να μην χρειαστεί να πάει κόντρα στις κυβερνητικές αποφάσεις που έχει πάρει το κόμμα το οποίο τον έχει διορίσει σε κρατική θέση;

Θα του προτείναμε να σοβαρευτεί και να αφήσει τις λαϊκίστικες μεθόδους προπαγάνδας και ψεύδους στις οποίες επιδίδεται τον τελευταίο καιρό διότι το ψέμα του έχει κοντά ποδάρια. Αναρωτιόμαστε όλα όσα γράφει τον τελευταίο καιρό τα λέει και στους πολιτικούς του προϊσταμένους ή στα υπουργεία με τα οποία συνδιαλέγεται.

Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά σε όσους επιμένουν να παραπληροφορούν τους δημότες και να λαϊκίζουν ότι στο θέμα της Λεωφόρου Κύμης Δήμος & Δημότες είμαστε μαζί. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί στο παραμικρό αυτή τη διεκδίκηση που ανήκει σε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, με πράξεις και έργο, ότι διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη, για τις σημερινές αλλά και για τις γενιές που θα έρθουν. Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε πάντα με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα και σοβαρότητα… λυπούμαστε για όσους δεν το πράττουν. Οι δημότες θα τους κρίνουν όταν έρθει η ώρα».

Και ο τρίτος… γύρος ξεκίνησε

Η ανάρτηση του δημάρχου δεν έμεινε αναπάντητη, καθώς ο Γ. Παπαδημητρίου έσπευσε να απαντήσεις με δική του ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«7 χρόνια δήμαρχος. Όταν δεν έχει τι να πει βρίζει.

Δεν σας ακολουθούμε κύριε δήμαρχε στον κατήφορό σας. Και βεβαίως δεν απαντάμε σε ύβρεις.

Σας προκαλούμε όμως να μας πείτε πότε πήρατε τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και κυκλοφοριακών συνδέσεων.

Επίσης να σας πούμε πως εσείς φωτογραφίζεστε κάθε λίγο και λιγάκι με τους υπουργούς της κυβέρνησης. Εμείς, από την άλλη, πάντα λέμε τα σωστά ανεξαρτήτου κυβερνήσεων.

Σας αφήνουμε στις φωτογραφήσεις σας και τα δελτία τύπου. Τα οποία βεβαίως δε δίνουν λύσεις. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet