Κόκκινη Ρωγμή: Δίκαιο το αίτημα Κουφοντίνα – Το Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής να λάβει άμεσα θέση
Πολιτική

Κόκκινη Ρωγμή: Δίκαιο το αίτημα Κουφοντίνα – Το Δ.Σ. Ηρακλείου Αττικής να λάβει άμεσα θέση

Με αφορμή τα τεκταινόμενα, γύρω από το αίτημα του μέλους της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα, για μεταφορά του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού και την απεργία πείνας και δίψας που έχει ξεκινήσει, με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του, η δημοτική παράταξη Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο Αττικής καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει θέσει υπέρ του κ. Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, η δημοτική Κίνηση αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Η ζωή του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα κρέμεται από μια κλωστή.

Δεν διεκδικεί κάποια ειδική μεταχείριση. Διεκδικεί το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου, που η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται να τον εφαρμόσει, αν και η ίδια τον ψήφισε πριν μερικούς μήνες.

Η εκδικητική στάση της κυβέρνησης αποδεικνύει, στην πράξη, ότι θέλει τον θάνατό του, το θάνατο του πρώτου απεργού πείνας στην Ελλάδα και του πρώτου απεργού πείνας στην Ευρώπη, από το 1981 και την κυβέρνηση Θάτσερ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα, για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, στη χώρα μας.

Γι’ αυτό η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους και πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει.

Η Κόκκινη Ρωγμή ενώνει τις δυνάμεις και τη φωνή της μαζί με όλες τους φορείς (ανάμεσα τους και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων), που ζητάνε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός του Δ. Κουφοντίνα να μεταφερθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο υπόγειο των φυλακών Κορυδαλλού.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση τώρα υπέρ του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να μην επιτρέψουμε την επαναφορά της θανατικής ποινής στην πράξη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet