Με την παράταξη Ηράκλειο Μαζί η Αναστασία Σιουτοπούλου
Πολιτική

Με την παράταξη Ηράκλειο Μαζί η Αναστασία Σιουτοπούλου

Με την παράαξη Ηράκλειο Μαζί και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Παπαδημητρίου θα κατέβει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές η κ. Αναστασία Σιουτοπούλου.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η ίδια αναφέρει:

Μεγάλωσα σε αυτή την πόλη, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες πτυχές της και την εξέλιξή τους μέσα στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, παρατηρώντας μια σειρά ζητημάτων, τόσο στη μακροσκοπική κλίμακα, όπως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός σε επίπεδο Δήμου και οι διαδημοτικές συνεργασίες, όσο και σε επίπεδο μικροκλίμακας, δηλαδή της κλίμακας που όλοι μας βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε και που περιλαμβάνει τη δυσκολία στην κινητικότητα, την απουσία πρασίνου και τα μειωμένα επίπεδα ποιότητας ζωής.

Ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου ως χωροτάκτης, πολεοδόμος μηχανικός και αργότερα στη διαχείριση αποβλήτων, ως κάτοχος πλέον μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης, άρχισα να παρατηρώ και να δίνω πλέον σημασία στον τόπο που μεγάλωσα, καθώς και στους ανθρώπους γύρω μου.

Συνειδητοποίησα ότι προβλήματα που αντιμετώπιζα σε διάφορους τομείς όπως στη μετακίνησή μου, το φυσικό περιβάλλον γύρω μου, την ασφάλειά μου κ.ά., αντανακλούσαν ζητήματα δυσαρέσκειας και άλλων συμπολιτών μας.

Εμβαθύνοντας περισσότερο, συνειδητοποίησα ότι, εκτός από βασικές ελλείψεις, όπως φωταγώγηση βασικών οδών, πεζοδρόμων και πλατειών, το πρόβλημα επεκτείνεται σε μεγαλύτερο βάθος, μιας και άλλοι δήμοι στη χώρα αναβαθμίζονται, προχωρούν κοινωνικά, τεχνολογικά και σε δομές οργάνωσης και υποδομών και δεν μένουν στάσιμοι σε πεπαλαιωμένες πρακτικές και λύσεις των εκάστοτε προβλημάτων.

Δεν είναι αποδεκτό να πηγαίνουμε στη στάση του λεωφορείου και να μην υπάρχει δυνατότητα να γνωρίζουμε τον χρόνο αναμονής μας για το κάθε λεωφορείο, τουλάχιστον σε βασικούς οδικούς άξονες, όπως η Λεωφόρος Ηρακλείου, όταν άλλοι δήμοι έχουν εγκαταστήσει «έξυπνες» στάσεις μέσω υπηρεσιών τηλεματικής, εδώ και χρόνια.

Υπηρεσίες προς τους πολίτες που σε άλλους δήμους θεωρούνται πλέον αυτονόητες, όπως οριοθέτηση χώρων στάθμευσης έξω από πολυκατοικίες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, είναι υποβαθμισμένες έως και ανύπαρκτες.

Παραδείγματα και πρακτικές όπως οι προαναφερθείσες το λιγότερο δυσαρεστούν τους πολίτες ενός δήμου, οι οποίοι επιζητούν κάτι καλύτερο για τον δήμο που κατοικούν. Ως πολίτης του Δήμου Ηρακλείου, την ίδια απαίτηση εκφράζω κι εγώ.

Και όχι μόνο την εκφράζω, αλλά είναι χρέος μου να κάνω το καλύτερο που μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση. Η κίνηση Ηράκλειο Μαζί μού προσφέρει τη δυνατότητα να φέρω εις πέρας, με τη στήριξη των συμπολιτών μου, εύρυθμες πρακτικές και λύσεις, με έμφαση τη χωρική αναδιοργάνωση και προώθηση των κοινών επιθυμιών.

Ποια είναι η Αναστασία Σιουτοπούλου

Η Αναστασία Σιουτοπούλου είναι χωροτάκτης, πολεοδόμος & περιφερειολόγος μηχανικός.

Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Northampton, κάτοχος MScinWastesManagement.

Είναι 32 ετών και εκτίθεται για πρώτη φορά στα κοινά με τον συνδυασμό Ηράκλειο – Μαζί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet