Ν. Μπαρμπούνης: Η απόκτηση του κτήματος Φιξ προϋποθέτει προγραμματισμό – Ο καιρός… εγγύς κ. δήμαρχε
Πολιτική

Ν. Μπαρμπούνης: Η απόκτηση του κτήματος Φιξ προϋποθέτει προγραμματισμό – Ο καιρός… εγγύς κ. δήμαρχε

«Μια εβδομάδα μετά την πρώτη συνεδρίαση για την αγορά του κτήματος Φιξ, ο δήμαρχος επανέφερε το θέμα σε μια ακόμα μαραθώνια συνεδρίαση με πρόταση απόκτησής του μέσω απαλλοτρίωσης αυτή τη φορά», όπως αναφέρει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπαρμπούνης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Μπαρμπούνης σημειώνει:

Χωρίς κανέναν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα, ο δήμαρχος συνεχίζει να θριαμβολογεί για την «απόκτηση» του κτήματος Φιξ.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα θα τον προσγειώσει απότομα. Και για τι το λέμε αυτό. Γιατί αυτό που συνέβη δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα συνεδρίαση αλαζονείας και αδιαλλαξίας από πλευράς του δημάρχου. Με μια εισήγηση, με τέσσερα σκέλη, προσπάθησε για μια ακόμη φορά να εκβιάσει τη θετική ψήφο του Σώματος των δημοτικών συμβούλων για να μπορέσει να λειτουργήσει ως απόλυτος μονάρχης. Αποκορύφωμα της αλαζονικής συμπεριφοράς του ήταν ο πρόεδρος να μη δεχτεί καν να βάλει προς ψήφιση την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Ζαχάρος.

Στο διά ταύτα η όλη διαδικασία ήταν απλά τραγέλαφος. Μπορεί σήμερα ο δήμαρχος και τα παπαγαλάκια του να διατυμπανίζουν ότι ο Δήμος απέκτησε το κτήμα Φιξ, αλλά η αλήθεια είναι μια:

Ο νέος τρόπος απόκτησης του κτήματος είναι ΛΑΘΟΣ για μια ακόμα φορά. Πρώτον, η απαλλοτρίωση δεν ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ. Η απαλλοτρίωση δημοσιεύεται, ανακοινώνεται στους ιδιοκτήτες και έρχεται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεύτερον και σημαντικότερο για να μπορέσει να υλοποιηθεί η απαλλοτρίωση θα πρέπει να υπάρχουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό του Δήμου. Κάτι δηλαδή που δεν ισχύει.

Τελικά ο δήμαρχος πως θα αποκτήσει το κτήμα Φιξ:

  • Με αγορά μέσω δανεισμού;
  • Με απαλλοτρίωση;

Προφανώς ούτε ο ίδιος ξέρει.

Ξέρει όμως και συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων με όποιο τρόπο μπορεί.

Κατανοούμε ότι ο εκνευρισμός και η ματαιοδοξία του δεν του επιτρέπουν να δει αυτό που όλοι επισημαίνουμε. Ότι η απόκτηση του κτήματος Φιξ προϋποθέτει προγραμματισμό, σοβαρή προεργασία, τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους και φυσικά πλάνο αξιοποίησης. Για τον δήμαρχο βέβαια όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Αρκείται σε μια ακόμα απόφαση στα λόγια.

Μια απόφαση προβληματική.

Μια απόφαση που δεν μπορεί να εκτελεστεί.

Ο καιρός εγγύς κ. δήμαρχε.

Εύχομαι να εμπνευστείτε από το πνεύμα αλληλεγγύης των ημερών και να ξεπεράσετε το «ΕΓΩ» σας.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Είμαστε ΥΠΕΡ της ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗΣ του κτήματος Φιξ στους κατοίκους της πόλης μας. Στους κατοίκους της πόλης μας και όχι σε ιδιωτικά συμφέροντα να τονίσουμε εδώ. Γιατί η μελέτη την οποίαν τεχνηέντως απέκρυψε ο δήμαρχος για μια ακόμα φορά αποκάλυψε τα πραγματικά του σχέδια!

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα με τρόπο πρόσφορο, ρεαλιστικό και προπάντων βιώσιμο.

Καλή Ανάσταση!

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet