Ρ. Δούρου: Σήμερα οι δήμαρχοι αντιμετωπίζουν μόνοι τους την ενεργειακή κρίση
Πολιτική

Ρ. Δούρου: Σήμερα οι δήμαρχοι αντιμετωπίζουν μόνοι τους την ενεργειακή κρίση

Η πορεία των έργων που χρηματοδότησε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής στο Ηράκλειο Αττικής, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που θέτει η ενεργειακή κρίση διαρκείας στην εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Ρένας Δούρου και του δημάρχου της πόλης Νίκου Μπάμπαλου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο δημαρχείο χαιρέτισε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους στον Δήμο.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ν. Μπάμπαλο, τον γενικό γραμματέα του Δήμου Γ. Κοκκόλη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Μαίρη Ιγγλέση και τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου Θ. Αδάμο, μετείχαν, μαζί με τη Ρένα Δούρου, ο περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μ. Αθανασίου, οι δημοτικές σύμβουλοι του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αιμ. Τζίβα (επικεφαλής) και Φ. Βελλίδου, καθώς και τα μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ν. Ηρακλείου Ελ. Μαργιόλη και Στ. Οκταποδάς.

Ακολούθως ο δήμαρχος Ν. Μπάμπαλος και η Ρ. Δούρου επισκέφθηκαν το νέο Παιδικό Βρεφονηπιακό Σταθμό στις οδούς Πλαπούτα και Παλαμά, έργο προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδότησε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής.  

Η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου «Επικοινωνία 94FM», μιλώντας στην πολιτιστική εκπομπή Dolce Vita στους δημοσιογράφους Ελίζα Λιμοντζόγλου και Δημήτρη Δημακόπουλο.

«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Και σήμερα που η Δημοκρατία βάλλεται στη χώρα που τη γέννησε, όπως βάλλεται η Δικαιοσύνη, η ελευθερία του Τύπου και οι θεσμοί, οι νέοι μπορεί να πιστεύουν ότι οι αγκυλωτοί σταυροί είναι η λύση, όμως η λύση, το αντίδοτο είναι ο πολιτισμός», υπογράμμισε η ίδια και πρόσθεσε:

«Οι δήμαρχοι αυτή την στιγμή σε όλη τη χώρα, βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και, μιλώντας και ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ., οφείλω να παρατηρώ ότι βρίσκονται σε αυτή τη θέση και είναι μόνοι τους», παρατήρησε. Η ίδια εξήγησε ότι σήμερα οι δήμαρχοι πρέπει μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, τα έξοδα λειτουργίας των μονάδων και των υπηρεσιών των δήμων, τα έργα που βαλτώνουν εξαιτίας της αύξησης του κόστους των υλικών, τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Αν τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ως άλλοθι το μνημόνιο για να μην γίνονται προσλήψεις, τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια, δεν μας απαντά κανείς γιατί δεν γίνονται προσλήψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο σημερινός περιφερειάρχης δεν κάνει τίποτε», υπογράμμισε η ίδια, αναφερόμενη στο γεγονός ότι «η σημερινή διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια αδιαφορεί και δεν απορροφά τα 50 εκατομμύρια ευρώ που διασφάλισε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής για προσλήψεις στις 54 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στην Αττική, που θεμελιώθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν είναι τυχαίο. Γιατί υπάρχει η λογική ότι αν περιοριστεί, αν απαξιωθεί ο δημόσιος τομέας, τότε είναι εύκολο να κατηγορηθεί για τεμπελιά, για αδράνεια, για ρουσφέτια του δημάρχου ή του υπουργού» πρόσθεσε η ίδια.

Δίνουμε μάχη για να συνεχιστούν προγράμματα όπως το «Ρεύμα για Όλους»

«Τα τελευταία τρία χρόνια, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής όσο και στο ευρύτερο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας δίνουμε μάχη γιατί κόπηκε βίαια το νήμα σε καλές πολιτικές, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα “Φιλόδημος” ή, σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής, το πρόγραμμα “Ρεύμα για Όλους”» σημείωσε η Ρ. Δούρου και πρόσθεσε:

«Ένα πρόγραμμα, μια πρωτοβουλία της διοίκησης της Δύναμης Ζωής, στα πικρά χρόνια πρωθυπουργίας του κ. Σαμαρά, που οι άνθρωποι αυτοκτονούσαν, έψαχναν στα σκουπίδια και δεν είχαν φως. Τότε είχαμε χρηματοδοτήσει χιλιάδες οικογένειες με ένα πρόγραμμα 5 εκατομμυρίων και λυπάμαι ότι μόλις επτά χρόνια μετά πρέπει να ξαναμπεί μπρος, γιατί τέτοιες πολιτικές δεν πολυτέλειες αλλά αναγκαίες. Συστηματικά η Δύναμη Ζωής διεκδικεί την επανέναρξη του προγράμματος αυτού από τη διοίκηση Πατούλη, εις ώτα μη ακουόντων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet