Το Ηράκλειο Αττικής… είπε για άλλη μια φορά ΟΧΙ στον φασισμό
Κοινωνία

Το Ηράκλειο Αττικής… είπε για άλλη μια φορά ΟΧΙ στον φασισμό

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου έγινε η αντιφασιστική συναυλία στο θεατράκι της Πλατείας στο Ηράκλειο την Παρασκευή 10 Ιουνίου, εν όψει της έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό στις 15 του μήνα. Στη συναυλία έπαιξαν τα συγκροτήματα Σάτυροι, The Dudettes Workers’ Music, Bambule και God is Sleeping.

Χαιρετισμούς απεύθυναν η Γεωργία Κριεμπάρδη, δημοσιογράφος από το The Press Project, ο Παναγιώτης Κουτσός, δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας (Εκτός Σχεδίου), ο Γιώργος Παπαδημητρίου, δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης Ηράκλειο Μαζί, η Αφροδίτη Φράγκου, δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου (Εκτός των Τειχών), ο Γιώργος Ράγκος από την Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο, η Δήμητρα Λιναρδάκη, δικηγόρος και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου και ο Γιάννης Σηφακάκης από το Κ.Σ. της ΚΕΕΡΦΑ.

Παρόντες στη συναυλία ήταν, μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής των παρατάξεων στο Ηράκλειο Παντελής Βλασόπουλος (ΑΚΕΠ) και Κυριάκος Κουτρούλης (Πνοή στο Ηράκλειο). Η Αιμιλία Τζίβα από το Δίκτυο Πολιτών απουσίαζε εξαιτίας ασθένειας και έστειλε ανακοίνωση στήριξης.

Η ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου – Νέας Ιωνίας, η οποία οργάνωσε τη Συναυλία, κάλεσε όλες και όλους στη μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο την Τετάρτη 15 Ιουνίου, με προσυγκέντρωση στις 8 π.μ. στον σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι, βρίσκοντας τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο της γειτονιάς, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας: «Μια γειτονιά που έχει δώσει επανειλημμένα τη μάχη να απομονωθούν οι ναζί και να σταματήσουν τα τάγματα εφόδου και έχει καταφέρει σημαντικές νίκες, με πιο πρόσφατη την καταδίκη του επικεφαλής των φασιστικών επιθέσεων σε βάρος της ΚΕΕΡΦΑ τον Οκτώβρη του 2021 και του φοιτητή τον Νοέμβρη του 2021».

Η Κόκκινη Ρωγμή έχει καταθέσει και το ακόλουθο ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητεί την έγκριση του:

«Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η  δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Είναι μια δίκη που αφορά όλον τον δημοκρατικό κόσμο.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός! Οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν οι πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις και στον Δήμο μας. Δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και  φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί.

Ποτέ ξανά φασισμός!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet