Μειώνεται κι άλλο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ηρακλείου Αττικής
Ηράκλειο

Μειώνεται κι άλλο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Ηρακλείου Αττικής

Με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα την εκπόνηση του Δημοτικού Σχεδίου Μείωσης Εκπομπών (ΔηΣΜΕ), το οποίο θα προβλέπει σχετικά μέτρα και δράσεις, κυρίως, σε ό,τι αφορά τα δημοτικά κτήρια της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με γνώμονα αυτή την προοπτική ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος επισκέφθηκε τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, προκειμένου να συζητήσουν τις βέλτιστες δυνατές πρακτικές για την αποτελεσματικότερη διαμόρφωση του ΔηΣΜΕ, να αναζητηθούν πιθανές πηγές χρηματοδότησης της εκπόνησης και υλοποίησής του, καθώς και για να ενημερωθεί το Υπουργείο αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του Δήμου στην προσπάθεια να κάνει την πόλη πιο βιώσιμη, πιο φιλική στο περιβάλλον και τους κατοίκους.

Ήδη, η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου τονίζει ότι έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε μία ευρεία σειρά από δημοτικά κτίρια: σχολεία όλων των βαθμίδων και υποδομές όπως το κλειστό γυμναστήριο της οδού Ν. Καζαντζάκη, στο οποίο οι εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης ολοκληρώνονται εντός του επόμενου διαστήματος.

Με το ΔηΣΜΕ θα αποτυπωθούν περαιτέρω ενέργειες και παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει ο Δήμος ώστε να μειώσει τις εκπομπές, βάση των στόχων που έχουν τεθεί σε εθνικό επίπεδο: τουλάχιστον 10% για το έτος 2025 και 30% έως το 2030.

Δήμαρχος και υφυπουργός συμφώνησαν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αλλά και να βρεθούν κονδύλια από διαθέσιμα προγράμματα για την υλοποίησή του.

Το ΔηΣΜΕ θα λειτουργήσει αθροιστικά στην όλη προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για να γίνει το Ηράκλειο μία πιο πράσινη πόλη. Όπως ενημέρωσε ο Νίκος Μπάμπαλος τον κ. Αμυρά, ο Δήμος έχει προχωρήσει τα τελευταία 5 χρόνια σε μια πρωτοφανή εκστρατεία απόκτησης κάθε διαθέσιμου ελεύθερου χώρου εντός των ορίων της πόλης. Εκεί, στοχεύει να δημιουργήσει πάρκα («τσέπης» ή μεγαλύτερα), παιδικές χαρές και γενικότερα πράσινους, κοινόχρηστους χώρους που θα βελτιώσουν το ισοζύγιο έναντι του τσιμέντου.

Σε αυτή την επιχείρηση, ο δήμαρχος ζήτησε την συνδρομή του υπουργείου ώστε να διαμορφωθούν οι νέοι κοινόχρηστοι χώροι με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όφελος για τους Ηρακλειώτες.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά:

«Το περιβάλλον είναι το μεγάλο στοίχημα των επόμενων δεκαετιών. Είναι το κρίσιμο διακύβευμα για την ίδια την επιβίωσή μας σε αυτόν τον πλανήτη. Οφείλουμε να δράσουμε σήμερα, εάν θέλουμε το αύριο για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, με καθημερινές παρεμβάσεις αλλά και μεγαλύτερο προγραμματισμό, προσπαθούμε να βάλουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια να διαμορφώσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Χαίρομαι που συνάντησα τον υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, στο πρόσωπο του οποίου θέλω να πιστεύω ότι η πόλη θα βρει έναν σύμμαχο σε αυτή την εκστρατεία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet