Άδικη ήττα για την Κηφισιά από τον Κόροιβο με 60 – 61
Αθλητισμός

Άδικη ήττα για την Κηφισιά από τον Κόροιβο με 60 – 61

Εξωγενείς παράγοντες καθόρισαν το αποτέλεσμα της χθεσινής (7/11) αναμέτρησης στην οποία η Κηφισιά ηττήθηκε με 60-61 από τον Κόροιβο, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ομάδας. Ο αγώνας κρίθηκε στα 9,7 τελευταία δευτερόλεπτα όταν η γραμματεία έγραψε στον πίνακα του γηπέδου ότι το σκορ ήταν 61-61, με αποτέλεσμα η Κηφισιά, θεωρώντας ότι το ματς θα πάει στην παράταση, δεν έκανε φάουλ. Η γραμματεία άλλαξε το σκορ του πίνακα σε 60-61 υπέρ του Κόροιβου στο τελευταίο δευτερόλεπτο, ξεγελώντας το προπονητικό τιμ της Κηφισιάς. Οι «Κηφισιώτες» έχουν καταθέσει ένσταση.

Δυνατά μπήκε στο παρκέ η Κηφισιά, κάνοντας ένα σερί 6-0 στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα (6-0).Ο Κόροιβος στα μισά της περιόδου ισοφάρισε σε 6-6 με τον Χαριτόπουλο, αλλά στη συνέχεια ο Κασελάκης έδωσε ξανά προβάδισμα για τους «Κηφισιώτες» με δύο συνεχόμενα τρίποντα (14-8). Η πρώτη περίοδος έληξε 16-13 υπέρ των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Κηφισιά, με τρίποντο του Τζερόντ Στίγκερς, αύξησε τη διαφορά στους 6 (19-13). Οι φιλοξενούμενοι όμως ανέβασαν ρυθμούς και με τον Χαριτόπουλο μείωσαν στον πόντο (21-20) στο 14’. Τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου ο Κόροιβος πέρασε μπροστά στο σκορ (23-24) για πρώτη φορά στον αγώνα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με την ομάδα της Αμαλιάδας να προηγείται με δύο πόντους (24-26).

Η Κηφισιά ισοφάρισε σε 26-26 στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου, με δύο βολές του Μαυροειδή. Στη συνέχεια με τον Ντάντε Στίγκερς οι γηπεδούχοι πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ (28-26), αλλά ο Κόροιβος απάντησε με τον Τρότερ (36-39) τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Ο Κασελάκης μείωσε στον πόντο (38-39) και ο Μαυροειδής έβαλε ξανά την Κηφισιά μπροστά (40-39) στο 28’. Το δεκάλεπτο τελείωσε με τους γηπεδούχους να είναι πίσω στο σκορ (42-47).

Στην τελευταία περίοδο ο Κόροιβος αύξησε τη διαφορά στους έξι πόντους (44-50), αλλά με καλάθι του Γκίκα στο 34’ η Κηφισιά μείωσε στους 4 πόντους (46-50). Ο φιλοξενούμενοι διατήρησαν μια διαφορά 3-4 πόντων μέχρι το 38’, όταν οι «Κηφισιώτες», με τρίποντο του Κασελάκη, ισοφάρισαν σε 54-54 .Οι γηπεδούχοι με δυο βολές του Τρότερ δημιούργησαν μια διαφορά τριών πόντων (58-61) 13’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Το ματς έληξε 60-61 υπέρ του Κόροιβου.

Τα δεκάλεπτα:16-13, 24-26, 42-47, 60-61

Διαιτητές: ΚορομηλάςΜιτσόπουλοςΓκούμας

ΚΗΦΙΣΙΑ(Παπαθεοδώρου): Στίγκερς Ντ. 5, Γκίκας 9, Διαμαντάκος, Πόποβιτς, Μαυροειδής 14, Κασελάκης 13, Χρυσικόπουλος 2, Στίγκερς 7, Χογκ 10, Σπυριδωνίδης, Φρέζιερ.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ(Μαρκόπουλος): Θόρτον 2, Ντέιβις 10,Συνετός, Πουλιανίτης,Χριστοδούλου 6, Χαριτόπουλος 7, Τρότερ 12, Γεωργάκης, Σλαφτσάκης 4,Βασιλόπουλος, Κάουνσιλ 9, Χάρις 11.

Οι συνεντεύξεις μετά τον αγώνα

Ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση:

«Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, ένα ματς τακτικής στην άμυνα. Κλειστό παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος, όπως και τα περισσότερα ματς φέτος. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τις αποφάσεις μας στο τέλος. Τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες. Συνεχίζουμε και δουλεύουμε σκληρά για την επόμενη αγωνιστική με την Καβάλα. Συγχαρητήρια στον Κόροιβο για σήμερα».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προπονητής του Κόροιβου Χάρης Μαρκόπουλος ο οποίος τόνισε:

«Συγχαρητήρια στον Ηλία Παπαθεοδώρου για την επιτυχία με την Εθνική Εφήβων και για την ομάδα που έχει φτιάξει φέτος. Η Κηφισιά μέχρι στιγμής δείχνει να ξέρει τι ζητάει. Και οι δυο ομάδες επικεντρωθήκαμε στην άμυνα σήμερα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο βελτιώσαμε την άμυνά μας και ελέγξαμε το παιχνίδι. Βάλαμε κρίσιμα καλάθια. Η νίκη μας δίνει αυτοπεποίθηση, αλλά μένουμε ταπεινοί γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα και στο τέλος κρίνονται όλα».

Ο παίκτης του Κόροιβου Ανδρέας Χριστοδούλου είπε:

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Οι προπονητές μας βρήκαν τις αδυναμίες της Κηφισιάς . Το παιχνίδι κρίθηκε στο καλάθι. Πήραμε τη νίκη και είμαστε χαρούμενοι για αυτό».

Τέλος, ο Δημήτρης Μαυροειδής δήλωσε:

«Ο Κόροιβος είναι μια οργανωμένη ομάδα. Όταν το ματς πάει στον πόντο δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει στο τέλος , είναι και θέμα τύχης. Δεν τα καταφέραμε αλλά συνεχίζουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet