Ένα κλαδί ελιάς με μήνυμα Ειρήνης στη «Γιορτή Αθλητή 2023» στον Δήμο Κηφισιάς
Αθλητισμός

Ένα κλαδί ελιάς με μήνυμα Ειρήνης στη «Γιορτή Αθλητή 2023» στον Δήμο Κηφισιάς

Ένα κλαδί ελιάς, χωρίς απολύτως καμία υλική αξία, ήταν το μόνο έπαθλο για τους Ολυμπιονίκες στην αρχαιότητα και ένα κλαδί ελιάς αποτέλεσε το σύμβολο της Νίκης, της Τιμής, της Συμφιλίωσης και της Ειρήνης στη «Γιορτή Αθλητή 2023» που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς στη φιλόξενη έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στον χώρο που είναι το «Σπίτι του Αθλητισμού». «Οικοδεσπότες» ήταν ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο αντιδήμαρχο Εκάλης, εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε «στο τεράστιο κοινωνικό αγαθό του Αθλητισμού, τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απόλαυση στη ζωή του ανθρώπου, που ενώνει τον κόσμο και περικλείει αρχές και αξίες όπως η Ειρήνη και η Εκεχειρία. Εκεχειρία μέσα από τη διπλωματία του Αθλητισμού, αλλά και Αλληλεγγύη και Υπέρβαση που αναδείχτηκε μέσα από τη βράβευση των ηρώων της ΕΜΑΚ, σε σχέση με τον άθλο της προσφοράς τους με αφορμή την επιχείρησή τους στους πρόσφατους σεισμούς της Τουρκίας.

Σχετικά με τον αγωνιστικό αθλητισμό, ο κ. Θωμάκος ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για το ποσό των 355 χιλιάδων ευρώ το οποίο διένειμε ο Δήμος Κηφισιάς στα 30 αθλητικά σωματεία του -από τα τακτικά του έσοδα- με την επιχορήγηση του 2022. Μάλιστα, το 2023 θα δοθούν αρκετά περισσότερα, διότι πολλά από τα σωματεία του Δήμου, με κριτήρια επιδόσεων και ανόδων, θα επιχορηγηθούν με αυξημένο τρόπο.

Ο αντιδήμαρχος Εκάλης & εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου μίλησε για την κεντρική ιδέα της εκδήλωσης, την Ειρήνη και τον Ολυμπισμό, που συνδέεται με τον συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης. Δήλωσε πως είναι καλό να θυμόμαστε ότι Ολυμπισμός και Ειρήνη σημαίνουν «Φίλοι για πάντα» ή «Σύμμαχοι για πάντα» και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά στους αθλητικούς χώρους τόσο οι σύλλογοι όσο και οι φίλαθλοι.

Η εκδήλωση τελέστηκε παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, του γεν. γραμ. Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, της αντιπεριφερειάρχη Αττικής Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννη Κεχρή.

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση και τις βραβεύσεις:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet