«Γιορτή του Αθλητή 2015» στον Δήμο Κηφισιάς
Αθλητισμός

«Γιορτή του Αθλητή 2015» στον Δήμο Κηφισιάς

Αθλητές, ομάδες, προπονητές και παράγοντες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης οι οποίοι διακρίθηκαν και στήριξαν τον Αθλητισμό της πόλης κατά την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, τιμήθηκαν για την προσφορά τους, στην εκδήλωση για τη «Γιορτή του Αθλητή 2015» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (αίθουσα «ΓΑΙΑ»), τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συνεχάρη όλα τα μέλη της αθλητικής οικογένειας του Δήμου για τις επιτυχίες τους και μίλησε για τη σημασία του σπουδαίου θεσμού της «Γιορτής του Αθλητή». Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, την ανάγκη ανάπτυξης και προώθησης του Αγωνιστικού αλλά και ιδιαιτέρως του Μαζικού Αθλητισμού. «Η Κηφισιά είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα σε επιτυχίες στον Αθλητισμό σε σχέση με τον πληθυσμό της» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι «θα στηριχθεί ο αθλητισμός στην πόλη με τη δημιουργία νέων αθλητικών τμημάτων, με την οργάνωση διαδημοτικών αθλητικών εκδηλώσεων καθώς και με την ενίσχυση των επιχορηγήσεων στους αθλητικούς συλλόγους».

Xαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Ζαπάντης,  ο οποίος αναφέρθηκε στα Προγράμματα Αθλητισμού που έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά στον Δήμο με ολυμπιακά αθλήματα (ξιφασκία, τζούντο) και προγράμματα κοινωνικών αναγκών (αυτοάμυνα γυναικών και anti-bullying  για μαθητές), καθώς και ο αντιπρόεδρος –υπεύθυνος για τα θέματα Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός αθλητικογράφος Βασίλης Σκουντής, οι σχολιασμοί του οποίου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Στη Γιορτή του Αθλητή βραβεύτηκαν συνολικά 220 αθλητές ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, προπονητές και παράγοντες ενώ πραγματοποιήθηκαν και ειδικές βραβεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, απονεμήθηκαν τα ειδικά Βραβεία:

  1. «Δημήτριος Βικέλας» στον παράγοντα του ΖΑΟΝ Αναστάσιο Στρατηγόπουλο για τις υπηρεσίες του εδώ και 30 χρόνια στον γυναικείο αθλητισμό του ΖΑΟΝ.
  2. «Αντώνιος Τζίκας» στον πρόεδρο του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Τόνυ Αχαρονιάν για την πολυετή στήριξη του Συλλόγου Πανερυθραϊκός του οποίου έχει και την προεδρία.
  3. «Σάκης Μάναρης» στον προπονητή της Ομάδας Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού Δημήτρη Χουχουλή για την πολυετή προσφορά του στον Αθλητισμό της Κηφισιάς επί 15 συναπτά έτη.
  4. «Ομάδα της Χρονιάς» Ανδρική Ομάδα Βόλεϊ του ΑΟΚ για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας και φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδος.
  5. «Προπονητή της Χρονιάς» Ομαδικού Αθλήματος Κώστα Αρσενιάδη για τις επιτυχίες που σημείωσε η Ομάδα του.
  6. «Αθλητή  της Χρονιάς» Ομαδικού Αθλήματος Δημήτρη Βέρμπη της Ποδοσφαιρικής Ομάδας ΚΗΦΙΣΙΑ Α.Ε. ως πρώτος σκόρερ στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία.
  7. «Αθλήτρια της Χρονιάς» Ατομικού Αθλήματος Ελισάβετ Πεσιρίδου από τον ΓΣΚ για τις σημαντικές επιδόσεις της.
  8. «Προπονήτρια της Χρονιάς» Ατομικού Αθλήματος Ιωάννα Σιώμου από τον ΓΣΚ για τις διακρίσεις που πέτυχαν οι αθλητές της.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις αθλητών και ομάδων που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά:

  1. Ομάδα ΑΟΚ Σκάκι για την άνοδο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.
  2. ΚΑΕ- ΑΕΝΚ ΔΗΜΟΥΛΑΣ για την καταπληκτική πορεία της στην Α1 Εθνική Κατηγορία Μπάσκετ Ανδρών ως νεοφώτιστη ομάδα.
  3. Άγη Κασούμη ελληνικός- αθλητικός-σκοπευτικός όμιλος -AGI΄S για την πρώτη νίκη στο πυροβόλο πιστόλι Γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
  4. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Αθήνας, του Κυπέλλου Αθήνας και του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος.
  5. ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ  για την Άνοδο της Γυναικείας Ομάδας Μπάσκετ στην Α΄ ΕΣΚΑ.
  6. ΑΘΗΝΑ ΄90 για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος  Ανδρών και Εφήβων.
  7. Κουδουνάκου Ελευθερία του Συλλόγου ΑΜΕΣ για την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Ν/Ν.
  8. ΑΟΧ ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος  Ανδρών και Γυναικών.
  9. Επίσης στους αθλητές Κλασικού Αθλητισμού του Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τσιουτσιουμάνου Μαργ., Κατσικογιάννη Κων/να, Παπαχρήστου Έλενα, Μιχαηλάς Θεοφάνης, Τυρνάζης Χριστόδουλος, Δαμουρά Ελένη, Ρούσσης Ευάγγελος, Συρίγος Μάρκος, Βαγενά Κατερίνα, Γκούσιν Τατιάνα, Στεφανίδη Γεωργία, Αποστολίδη Δάφνη, Μόσχος Γεώργιος, Καρούσος Θάνος, Μπάρδης Δημήτριος, Αράπογλου Λευτέρης, Αλεξιάδης Θεόδωρος, Παναγιωτοπούλου Νεφέλη, Συμεωνίδου Δήμητρα, Σταυρίδου Ελευθερία, Ρέτζιου Αθηνά, Κοσμίδης Αλέξανδρος, Χάφης Νικόλαος, Στεφάν Φλοριάν, Σπηλιώπουλος Αλέξ., Βλάσσης Σίμος, Μανίσκι Φοίβος, Σπίνου Μάγδα, Καραλής Μανώλης, Μητακίδης Ανδρέας, Κυριαζής Γιάννης, Καραλή Αγγελική, Τερόλι Αλεξάντερ, Λάμπρου Διονυσία.
  10. Τέλος στους αθλητές Σκοποβολής του Γ.Σ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Γαμπιεράκης Γιώργος, Βάρσου Νίκη, Δράκος Μιχάλης, Βαλαδάκης Χαρίδημος, Πανοπούλου Φανή-Βασιλική, Βάρσου Σοφία, Μούστος Κωνσταντίνος, Αρβανίτη Εκάβη.

Τη  Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης, οι πρώην καλαθοσφαιριστές Ντέιβιντ Στεργάκος και Βαγγέλης Βουρτζούμης ο πρωταθλητής στίβου Γιώργος Βαμβακάς, ο προπονητής χαντμπολ της Εθνικής Κύπρου και της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet