Διαμαρτύρεται ο Δήμος για τον αποκλεισμό του ΖΑΟΝ
Αθλητισμός

Διαμαρτύρεται ο Δήμος για τον αποκλεισμό του ΖΑΟΝ

Ο Δήμος Κηφισιάς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) για τον αποκλεισμό του ιστορικού συλλόγου ΖΑΟΝ (ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ) και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ, από τη νόμιμη και δικαιωματική άνοδο της, στην Α1 Εθνική Κατηγορία ως δευτεραθλητού της Α2.

Η ΕΟΠΕ, μετά την αποχώρηση της ομάδας του Φ.Ο. Βριλησσίων όφειλε να απευθυνθεί αποκλειστικά στις ομάδες των ομίλων της Αττικής και συγκεκριμένα στον ΖΑΟΝ και στη Θέτιδα Παλαιού Φαλήρου, όπως μας ενημερώνει η ανακοίνωση του Δήμου.

Η Θέτιδα Παλαιού Φαλήρου, με επίσημη ανακοίνωση της διευκρίνισε ότι δεν επιθυμούσε να συμμετέχει στην Α1 Εθνική Κατηγορία στο νέο πρωτάθλημα, ως αναπληρώτρια της ομάδας των Βριλησσίων και κατά συνέπεια η μοναδική ομάδα στην οποία (βάσει του Κανονισμού της) θα έπρεπε η ΕΟΠΕ να απευθυνθεί για την αναπλήρωση της ομάδας των Βριλησσίων και τη συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ήταν η ομάδα ΖΑΟΝ.

Όμως η ΕΟΠΕ απέκλεισε από τη διαδικασία τις ομάδες Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης περιορίζοντας την πρόσκληση ενδιαφέροντος στις λοιπές περιφέρειες με αποτέλεσμα μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση να υποβάλει το σωματείο «Φιλαθλητικός – Λαρισαϊκός» που τερμάτισε τέταρτο στον όμιλο του ΖΑΟΝ απέχοντας 12 αγωνιστικούς βαθμούς από την ομάδα της Κηφισιάς.

Εκτός της κραυγαλέας αδικίας το πρωτάθλημα Α1 βόλεϊ γυναικών υποβαθμίζεται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, καθώς συμμετέχουν πλέον σε αυτό για πρώτη φορά 11 ομάδες αντί για 12.

Για να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης συμμετοχής πρέπει να μην υπάρχει πρόθυμο σωματείο κατά την υποχρεωτική διαδικασία της συμπλήρωσης των κατηγοριών μέσω των δευτεραθλητριών ομάδων.

Ο Δήμος Κηφισιάς ελπίζει και αναμένει από κάθε αρμόδια αρχή να διορθώσει το ατόπημα που προκαλεί ήδη την αντίδραση ομάδων και φιλάθλων σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet