«Ελάτε να παραβγούμε» – Αθλητική εκδήλωση στο Ζηρίνειο Κηφισιάς
Αθλητισμός

«Ελάτε να παραβγούμε» – Αθλητική εκδήλωση στο Ζηρίνειο Κηφισιάς

Η πρώτη αθλητική συνάντηση στο Ζηρίνειο για το άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος) και πιο συγκεκριμένα του άλματος σε μήκος και της σκυταλοδρομίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο του Μαθητικού Αθλητικού Προγράμματος “Αθλητικές Παρέες”, προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν έξι δημοφιλή αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπωλ, ποδόσφαιρο, τέννις, κλασικό αθλητισμό).

Εκτός από την καθημερινή εκμάθηση των αθλημάτων στις αυλές των Δημοτικών Σχολείων (1ου, 2ου, 3ου, 4ου Κηφισιάς και Δημοτικού Σχολείου Εκάλης ), οι συναντήσεις αυτές διοργανώνονται σε μηνιαία βάση στα γήπεδα του κάθε αθλήματος και έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

“Τα παιδιά διασκέδασαν και χάρηκαν με τις αθλητικές εμπειρίες και έκαναν γνωριμίες και φίλους με τα παιδιά από τα υπόλοιπα σχολεία” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία επίσης τονίζονται τα εξής: “Οι συνοδοί, γονείς και κηδεμόνες, είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των παιδιών τους. Σκοπός της εκδήλωσης “Ελάτε να παραβγούμε” δεν ήταν οι επιδόσεις και έτσι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πήραν διπλώματα συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα”.

Η δημοτική Αρχή της πόλης της Κηφισιάς με το Πρόγραμμα “Αθλητικές Παρέες” έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές και τις μαθήτριες Δημοτικού Σχολείου με όσα πιο πολλά αθλήματα γίνεται.

Η επόμενη διοργάνωση -σε περίπου ένα μήνα- θα αφορά ένα άλλο άθλημα που διδάσκεται στο πλαίσιο του Μαθητικού Αθλητικού Προγράμματος “Αθλητικές Παρέες”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet