Ενισχύεται με τον Στράτο Καλογερία ο Πανερυθραϊκός
Αθλητισμός

Ενισχύεται με τον Στράτο Καλογερία ο Πανερυθραϊκός

Την απόκτηση του Στράτου Καλογερία ανακοινώνει το τμήμα μπάσκετ του Πανερυθραϊκού. Ο 23χρονος σέντερ/φόργουορντ (2,08μ.) έχει αγωνιστεί με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και το εφηβικό τμήμα των Πειραιωτών. Την περίοδο 2015-2016 φόρεσε τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας και πανηγύρισε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αλλά και την άνοδο στη Β’ Εθνική. Την επόμενη αγωνιστική σεζόν (2016-2017) συνέχισε την καριέρα του στον Ιωνικό Νικαίας, ενώ το καλοκαίρι του 2017 αναχώρησε για την Αμερική, προκειμένου να συνδυάσει σπουδές και μπάσκετ.

Ο νεοαποκτηθείς ψηλός του Πανερυθραϊκού έλαβε υποτροφία από το Hillsborough Community College της Φλόριντα, με το οποίο αγωνίστηκε για δύο χρόνια στην Division 1 του National Junior College Athletic Association (NJCAA).

Στη δεύτερη περίοδό του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε 7,3 πόντους και 9,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 31 παιχνίδια. Μάλιστα, ο Στράτος Καλογερίας αναδείχθηκε δεύτερος καλύτερος ριμπάουντερ και μέλος της 2ης καλύτερης πεντάδας του πρωταθλήματος. Με τις εμφανίσεις του στη Φλόριντα «κέρδισε» ακόμη μία υποτροφία από Κολέγιο του NCΑΑ και το Norfolk State University, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια (2019-2021). Μάλιστα έζησε την μοναδική εμπειρία του «March Madness», της τελικής φάσης του Κολεγιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA), τη σεζόν 2020-2021, αφού πρώτα στέφθηκε πρωταθλητής της Mid-Eastern Conference.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet