Η μια επιτυχία μετά την άλλη για τον Ελληνικό Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο – AGI’S
Αθλητισμός

Η μια επιτυχία μετά την άλλη για τον Ελληνικό Αθλητικό Σκοπευτικό Όμιλο – AGI’S

Μετά από έναν ανεπανάληπτο τελικό η Άγη Κασούμη κατέκτησε για 40ή χρονιά την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπορ Πιστολίου Γυναικών, που διεξήχθη το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας.

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό, η Άγη Κασούμη πέτυχε 29/35. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η  Άννα Κορακάκη, με 21/35 και την τρίτη η Δήμητρα Παπακανέλλου, με 17/35.

Η επίδοση που πέτυχε η Άγη Κασούμη στον τελικό (29/35) είναι τόσο εξαιρετικά μεγάλη που, και χωρίς να έχει ρίξει όλες τις σειρές του αγώνα, όχι μόνο δίνει χρυσό μετάλλιο σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιακών, αλλά και αποτελεί κορυφαία επίδοση παγκοσμίως, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου – AGI’S.

Συγκεκριμένα  επίδοση 29/50 (29 hits σε 10 σειρές) μπορεί να δώσει χρυσό μετάλλιο σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου ή Ολυμπιακών Αγώνων (27hits/50 για Ολυμπιακούς)  και η πρωταθλήτρια Άγη Κασούμη πέτυχε το ίδιο σκορ 29 hits, ρίχνοντας μόνο στις 7 από τις 10 σειρές του αγώνα! Ο αγώνας σταμάτησε στις 7 σειρές,  μετά το λιποθυμικό επεισόδιο της Ολυμπιονίκη Άννας Κορακάκη και την κοινή απόφαση των αγωνιζομένων, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας, να μην συνεχίσουν να ρίχνουν, παρ’ όλο που είχε συνέλθει από τη λιποθυμία, σεβόμενοι τη συναθλήτριά τους.

Το μοναδικό γεγονός, να είναι ένας αθλητής πρωταθλητής για 40 χρόνια, αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο και η Άγη Κασούμη ήδη ετοιμάζει τον φάκελό της, μετά από αίτημα, για να τον υποβάλει στα Ρεκόρ Γκίνες.

Ένα αστέρι γεννιέται!

Και η παραπάνω δεν ήταν η μοναδική επιτυχία του κηφισιώτικου συλλόγου. Αντιθέτως, με δύο ασημένια μετάλλια στην ατομική κατάταξη, δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη και την καλύτερη επίδοση των αγώνων, που του δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα, ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Πυροβόλων Όπλων Εφήβων – Νεανίδων για τον Γιώργο Μαυρίδη.

Συγκεκριμένα, ο 15χρονος αθλητής του κηφισιώτικου συλλόγου «Άγη Κασούμη», κατέκτησε: 2η θέση στο Σπορ Πιστόλι Εφήβων με 536/600, 2η θέση στο Πιστόλι Στάνταρντ Εφήβων με 507/600, 1η θέση στην ομαδική κατάταξη στο Πιστόλι Ταχύτητας Εφήβων με 1378/1800, 1η θέση στην ομαδική κατάταξη στο Πιστόλι Σπορ Εφήβων με 1490/1800, 2η θέση στην ομαδική κατάταξη στο Πιστόλι Στάνταρντ Εφήβων με 1361/1800.

Στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Πιστολιού Ταχύτητας, ο Γιώργος Μαυρίδης σημείωσε την καλύτερη επίδοση των αγώνων (503/600) και, παράλληλα, έπιασε το όριο συμμετοχής σε αγώνες πρόκρισης Εθνικής Ομάδας.

Ο 15χρονος σκοπευτής είναι και ο μοναδικός έφηβος που έχει πιάσει στο Πιστόλι Ταχύτητας το όριο για τους αγώνες πρόκρισης για την Εθνική Ομάδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet