ΚΑΕ Κηφισιά: «Κάλπικη» ήττα από το Λαύριο
Αθλητισμός

ΚΑΕ Κηφισιά: «Κάλπικη» ήττα από το Λαύριο

Με 79-82 ηττήθηκε η Κηφισιά από το Λαύριο σε αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο κλειστό γήπεδο του Ζηρινείου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο αγώνας κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα όπου οι διαιτητές (κ. Φούφης) θεώρησαν εκπρόθεσμο καλάθι του Μαυροειδή το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΑΕ Κηφισιάς και όπως φάνηκε από τη μετάδοση της Nova έπρεπε να μετρήσει. Η ΚΑΕ Κηφισιά χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα του αγώνα «κάλπικη ήττα» και έχει καταθέσει ένσταση για τη συγκεκριμένη φάση.

Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για την Κηφισιά η οποία προηγήθηκε με 8-4 στα πρώτα δύο λεπτά της αναμέτρησης με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τους Χογκ και Κασελάκη. Το Λαύριο όμως πέρασε στην αντεπίθεση στα μισά της περιόδου με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο σκορ με 11-14. Τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου ο Μαυροειδής και ο Τζερόντ Στίγκερς με δύο συνεχόμενα καλάθια έδωσαν προβάδισμα έξι πόντων στους γηπεδούχους (22-16). Το δεκάλεπτο έληξε 25-21.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και έτρεξαν ένα σερί 12-4 (29-33) στα πρώτα δύο λεπτά της δεύτερης περιόδου ευστοχώντας σε 4/4 τρίποντα. Το Λαύριο συνέχισε να ανεβάζει ρυθμούς με αποτέλεσμα να αυξήσει τη διαφορά στους  11 (33-44) τρία λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι  Χρυσικόπουλος και Χατζηνικόλας μείωσαν σε 43-48 στο 19΄. Οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά στο σκορ (43-49).

Με καλή ψυχολογία μπήκε η Κηφισιά στο παρκέ στο τρίτο δεκάλεπτο ισοφαρίζοντας  σε 49-49. Οι σωστές επιλογές στην επίθεση και η σκληρή άμυνα απέδωσαν καρπούς καθώς στο 23΄ οι «Κηφισιώτες» πέρασαν μπροστά στο σκορ με 55-52. Το Λαύριο όμως ακολούθησε τον ρυθμό των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 59-59 στα μισά της περιόδου. Το ματς μετατράπηκε σε ντέρμπι με τις δύο ομάδες να παίζουν σκληρά σε όλο το δεκάλεπτο. Η τρίτη περίοδος τελείωσε με την Κηφισιά να προηγείται 66-65.

Η εικόνα του ματς παρέμεινε ίδια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Η Κηφισιά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4 πόντους (67-71) έξι λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζερόντ Στίγκερς έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους (72-71). Ο Μαυροειδής 27΄ δευτερόλεπτα πριν το τέλος σημείωσε άλλο ένα καλάθι (24 π.) το οποίο όμως δεν μέτρησαν οι διαιτητές καθώς θεώρησαν ότι ήταν εκτός χρόνου. Το Λαύριο με καλάθι του Νίξον στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 79-80 επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Η αναμέτρηση έληξε με το Λαύριο να επικρατεί με  79- 82 της Κηφισιάς.

Για την Κηφισιά εκτός έμεινε ο Πέταρ Πόποβιτς καθώς ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Στο περιθώριο του αγώνα ο πρόεδρος της Κηφισιάς Γιώργος Βαγενάς και ο αντιπρόεδρος Χάρης Ντιγριντάκης  βράβευσαν τον Νίκο Μπάρλο για την προσφορά του στην ομάδα τις δύο προηγούμενες χρονιές και του ευχήθηκαν καλή αγωνιστική σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 43-49, 66-65, 79-82.

Διαιτητές: Φούφης – Σώμος – Καλδίρης.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς Ντ 3, Χατζηνικόλας 7, Γκίκας 7, Διαμαντάκος, Μαυροειδής 24, Κασελάκης 9, Χρυσικόπουλος 4, Στίγκερς 8, Χογκ 17, Σπυριδωνίδης, Φρέιζιερ.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γιάνγκ 15, Μπάκας, Τσίρος, Σακελλαρίου 2, Νικολακόπουλος 6, Νίξον 22, Περράκης 9, Γιαννακόπουλος 1 , Κακλαμανάκης, Μπάρλος 21, Μπέμπης, Έβανς 6.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet