ΚΟΒ Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας του ΚΚΕ: Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες συρρίκνωσης του στίβου στο Ζηρίνειο
Αθλητισμός

ΚΟΒ Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας του ΚΚΕ: Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες συρρίκνωσης του στίβου στο Ζηρίνειο

Να «σταματήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου και να αποκατασταθεί το τμήμα του στίβου που έχει ξηλωθεί στο Ζηρίνειο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς» ζητεί η ΚΟΒ Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα, η ΚΟΒ Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Στο Δημοτικό Στάδιο Ζηρίνειο επιχειρείται η επέκταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, ως αποτέλεσμα της ανόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Κηφισιάς στη 2η επαγγελματική κατηγορία. Κατά συνέπεια θα συρρικνωθούν οι διαδρομές του ελαστικού τάπητα στο Δημοτικό Στάδιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημιουργήσει τις αντιδράσεις αθλητικών σωματείων και συλλογών της Κηφισιάς, μεταξύ αυτών του Γ.Σ. Κηφισιάς και του Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς, που αποτελούν ιστορικούς συλλόγους της περιοχής, του ΣΕΓΑΣ, διακεκριμένων αθλητών όπως του χρυσού ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου, καθώς και πλήθους κόσμου που καθημερινά χρησιμοποιεί το στάδιο για άθληση. Να σημειώσουμε ότι το Ζηρίνειο είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος άθλησης για αγωνίσματα στίβου στο Δήμο Κηφισιάς.

Μία τέτοια ενέργεια καθιστά αδύνατη την άθληση των δημοτών και θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στα τμήματα στίβου των αθλητικών συλλόγων, αφού θα πρέπει να συνωστίζονται δεκάδες αθλητές σε πολύ μικρό χώρο. Οι αθλητές βρίσκονται στον αέρα αφού είναι αμφίβολο αν και πώς θα μπορούν να προπονούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ακόμα θα περιορίσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού στον Δήμο.

Ακόμα έρχεται να προστεθεί στο ήδη οξυμένο πρόβλημα των ελάχιστων ελεύθερων χώρων για αναψυχή και άθληση στο Δήμο μας, αφού για την κάλυψη αυτών των αναγκών οι δημότες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι φανερό ότι αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε για τη δημοτική αρχή, αλλά ούτε και για την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντίθετα προκρίνεται η ενίσχυση του επαγγελματικού αθλητισμού ως πεδίο κερδοφορίας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Κηφισιάς αμείβονται με ψίχουλα στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν είναι απλήρωτοι για μήνες. Την ίδια ώρα για την απασχόληση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες οι γονείς καλούνται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά που ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα.

Είναι δεδομένο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να αξιοποιούνται τόσο από τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους, όσο από τα σχολεία και τους δημότες για ελεύθερη άθληση, άσκηση και αναψυχή.

Διεκδικούμε δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος. Να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής. Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου και να αποκατασταθεί το τμήμα του στίβου που έχει ξηλωθεί, να αποδοθεί άμεσα στον λαό και τη νεολαία της περιοχής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet