«Μετακομίζουν» στη Ν. Ερυθραία οι Γ. Σταθόπουλος και Π. Μακρόπουλος
Αθλητισμός

«Μετακομίζουν» στη Ν. Ερυθραία οι Γ. Σταθόπουλος και Π. Μακρόπουλος

Με τα «ερυθρόλευκα» θ’ αγωνίζονται από την προσεχή περίοδο οι Γιώργος Σταθόπουλος και Παναγιώτης Μακρόπουλος, οι οποίοι θα ενισχύουν την ανδρική ομάδα μπάσκετ του Πανερυθραϊκού από τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Την περασμένη περίοδο, όπως μας ενημερώνει ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων, ο νεοαποκτηθείς σκληροτράχηλος φόργουορντ του Πανερυθραϊκού Γ. Σταθόπουλος πραγματοποίησε την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του, καθώς αποτέλεσε ένα απ’ τα πολυτιμότερα «γρανάζια» του Κορωπίου, στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Παρά το νεαρό της ηλικίας του (22χρ.), έχει προλάβει να αποκτήσει σημαντικές εμπειρίες από την κατηγορία, μιας και αγωνίζεται στη Β’ Εθνική καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι τώρα πορείας του, σε επίπεδο ανδρικού.

Πριν φορέσει τη φανέλα του Κορωπίου, αγωνίστηκε κατά σειρά στον Δούκα και στη Νίκη Αμαρουσίου, όπου είχε επίσης αξιοπρόσεκτη παρουσία. Στον ΑΣΕΔ «μετακόμισε» το 2011 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, από τον οποίο ξεκίνησε το μπάσκετ. Την ίδια χρονιά πήρε και υποτροφία για τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Με την ομάδα των Εκαιδευτηρίων πανηγύρισε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα το 2012 και τη 2η θέση το 2013, ενώ το 2009 κατέκτησε την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλεων (International Children’s Games), με την ομάδα της Αθήνας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Γιώργος Σταθόπουλος επεσήμανε:

«Αναμφισβήτητα αποτελεί τεράστια χαρά για μένα να φοράω τη φανέλα του Πανερυθραϊκού και να γίνω μέλος αυτής της «οικογένειας». Μιας ομάδας – πρότυπο, που είναι απ’ τις πλέον νοικοκυρεμένες και οργανωμένες στον χώρο μας. Συν τοις άλλοις, είναι πρόκληση το να βρίσκομαι υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Χουχουλή, του οποίου η πορεία του, αλλά και τα όσα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύουν το ποιος είναι. Τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη του και εύχομαι να κάνω στο πλευρό του το μεγαλύτερο άλμα στην καριέρα μου.

»Καλή χρονιά με υγεία να έχουμε και να κάνουμε χαρούμενους τους φιλάθλους μας, πετυχαίνοντας τους στόχους μας».

 

Το άλλο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Πανερυθραϊκού, ο Π. Μακρόπουλος (33χρ., σέντερ/φόργουορντ) προέρχεται από δύο εξαιρετικές και «γεμάτες» σεζόν με τα χρώματα του Άρη Πετρούπολης, όπου αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων ψηλών της Γ’ Εθνικής, ενώ την περίοδο που ολοκληρώθηκε, κατέλαβε τη 10η θέση στον πίνακα των σκόρερ του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, σημειώνοντας κάτι λιγότερο από 14 πόντους ανά παιχνίδι.

»Ξεκίνησε το μπάσκετ στην ομάδα του Ρουφ 80, όπου έμεινε μέχρι το 2002, ενώ η συνέχεια τον βρήκε στα Γιάννενα για σπουδές (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Μαθηματικών), όπου αγωνίστηκε κατά σειρά στους ΑΓΣΙ (2002-2004) και Κρόνο Ιωαννίνων (2004-2008). Με το τέλος των σπουδών και την επιστροφή του στην Αθήνα φόρεσε τις φανέλες του Παπάγου (2008-2009, Γ’ Εθνική), του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας (2009-2011, Γ’ Εθνική), του Αετού (2011-2012, Γ’ Εθνική), του Πόλις (2012-2015, Β’ Εθνική & Γ’ Εθνική) και τέλος του Άρη Πετρούπολης (2015-2017, Γ’ Εθνική).

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη μεταγραφή ο αθλητής τόνισε:

«Δεν χωρά αμφιβολία ότι αποτελεί τρομερή ευκαιρία για μένα η μεταγραφή μου στον Πανερυθραϊκό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόουτς Χουχουλή, όπως και τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου, αλλά και για την τιμή ν’ αποτελέσω κι εγώ μέλος της οικογένειας του Πανερυθραϊκού, ο οποίος είναι από τα πλέον οργανωμένα σωματεία στον χώρο και ο τρόπος λειτουργίας του, αν μη τι άλλο, αποτελεί πρότυπο.

»Στο τέλος της ημέρας ελπίζω να έχω φανεί αντάξιος και να τους δικαιώσω για την επιλογή τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet