Μεγάλο διπλό της Κηφισιάς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ
Αθλητισμός

Μεγάλο διπλό της Κηφισιάς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ

Με 67-73 επικράτησε η Κηφισιά του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αναμέτρηση που διεξήχθη το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η Κηφισιά ξεκίνησε δυναμικά παίζοντας καλή άμυνα ωστόσο στα μισά της περιόδου ο ΠΑΟΚ ανέβασε ρυθμούς και προηγήθηκε με 10 πόντους (15-5). Η ομάδα της Κηφισιάς με τρία συνεχόμενα τρίποντα του Τζερόντ Στίγκερς ψαλίδισε τη διαφορά στους 3 πόντους (19-16) στο 8΄. Το δεκάλεπτο έληξε με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά στο σκορ 26-21.

Το ματς μετατράπηκε σε ντέρμπι στη δεύτερη περίοδο όταν η Κηφισιά πέρασε μπροστά στο σκορ (26-28). Η σκληρή άμυνα και οι επιθετικές λύσεις που έδωσαν οι Τζερόντ Στίγκερς (17 π.) και Χογκ (9π.) είχαν ως αποτέλεσμα να προηγηθεί το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου με 7 πόντους (28-35) στο 15΄. Η Κηφισιά διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ και μπήκε στα αποδυτήρια με μια διαφορά 6 πόντων (38-44).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο τρέχοντας ένα σερί 8-0 (46-44) στο 24΄ αλλά η Κηφισιά απάντησε ισοφαρίζοντας σε 51-51 τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Ο Κασελάκης με 2 βολές έδωσε ξανά το προβάδισμα για τους «Κηφισιώτες» (51-53) στο 29΄.Η περίοδος έληξε 53-55 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου η Κηφισιά αύξησε τη διαφορά στους 6 πόντους (55-61). Στα μισά της περιόδου προηγήθηκε με 10 πόντους (55-65) με τον Ντάντε Στίγκερς να δίνει λύσεις στην άμυνα και την επίθεση. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στον πόντο (67-68) δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα αλλά με ένα τρίποντο του Γκίκα η ομάδα της Κηφισιάς σφράγισε τη νίκη (67-73).

Ντεμπούτο με τη φανέλα της Κηφισιάς έκανε ο Ντάντε Στίγκερς ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Τσαντ Φρέιζιερ και Πέταρ Πόποβιτς καθώς ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 38-44, 53-55, 67-73.

Διαιτητές: ΚαρακατσούνηςΜπίτηςΑνδρικόπουλος.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 7, Λιάπης, Βασιλειάδης 18, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6, Δέδας, Μαργαρίτης 8, Κόττας, Καμάρας, Ντούβνιακ 6, Μάρκοβιτς 15, Χάτσερ 2.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς Ν.6, Χατζηνικόλας, Γκίκας 10, Διαμαντάκος, Μαυροειδής 6, Κασελάκης 14, Χρυσικόπουλος 4, Στίγκερς Τζερόντ 17, Χογκ 16, Μπρίστολ, Σπυριδωνίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που εδόθη μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης του ΠΑΟΚ Nikola Markovic δήλωσε: «Μπράβο στην Κηφισιά για τη νίκη της. Είναι μια δύσκολη ήττα για μας. Δεν παίξαμε καλή άμυνα, επιτρέψαμε στον αντίπαλο να έχει αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο γήπεδό μας και νομίζω αυτός ήταν ένας σημαντικός λόγος που χάσαμε σήμερα. Είχαμε προβλήματα και στην επίθεση, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν δείξαμε χαρακτήρα αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο».

Ο Νίκος Γκίκας από την πλευρά της Κηφισιάς υποστήριξε ότι: «Πήραμε ένα μεγάλο διπλό σε έναν δυνατό αντίπαλο. Δεν αρχίσαμε καλά στο ματς και δεχτήκαμε σουτ από τον Βασιλειάδη. Μαζέψαμε τη διαφορά με ένα τρομερό παιχνίδι του Jerrod Stiggers. Παλέψαμε στην άμυνα στο ματς και πήραμε και τα ριμπάουντ».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σ. Μαρκόπουλος και ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλ. Παπαθεοδώρου σε συνέντευξη Τύπου
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σ. Μαρκόπουλος και ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλ. Παπαθεοδώρου σε συνέντευξη Τύπου

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος δήλωσε ότι: «Μπράβο στην Κηφισιά, για τη νίκη της, την άξιζε. Ήταν μια ταπεινωτική ήττα για μας, η οποία δεν αρμόζει στο όνομα του ΠΑΟΚ. Είπα στους παίκτες πως αν χαλαρώσουν αμυντικά, θα είναι πολύ δύσκολο το ματς. Όταν όμως δέχεσαι 44 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, σημαίνει πως δεν είσαι συγκεντρωμένος. Σε όλα τα σημεία του αγώνα δεν παίξαμε άμυνα. Όταν δεν παίζεις άμυνα, έχεις άγχος επιθετικά και δεν έχεις καθαρό μυαλό. Κάναμε και πολλά λάθη, παιδαριώδη, ακόμη και στην επίθεση. Στις πρώτες μας επιθέσεις κάναμε λάθος. Και μετά προσπαθείς να μπεις στο ματς ανορθόδοξα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, είναι πρόβλημα για εμάς η ψυχολογία που έχουν οι παίκτες. Είχαν μεγάλη ατονία σε άμυνα και επίθεση. Δεν μπορείς να έχεις μηδέν φάουλ και να αφήνεις τον αντίπαλο να κάνει ντράιβ. Πρέπει να είσαι χαμένος στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι παίξαμε και τόσο καλή άμυνα στον Μαυροειδή, γιατί έχασε 3-4 λέι απ κι αν τα έβαζε, θα είχε 14 πόντους. Υπάρχει και το άλλο όμως, όταν έχεις διαφορά 12 πόντων, δεν μπορείς να την χάνεις. Με τίποτα. Καθυστερήσαμε να βρούμε σέντερ, γιατί δεν μας έκατσε κάποια περίπτωση για αυτό που θέλαμε. Όταν έχεις αδυναμία κάπου, φαίνεται σε όλους τους τομείς. Η ομάδα χωλαίνει και επιθετικά και αμυντικά και σίγουρα πρέπει να γίνει μία συζήτηση με τους παίκτες για αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει. Το ίδιο στυλ προπόνησης έκανα πάντα και το ίδιο στυλ θα ακολουθήσω».

Τέλος ο προπονητής της Κηφισιάς Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε ότι: «Πήραμε μια νίκη επί ενός μεγάλο αντιπάλου που τον σεβόμαστε πολύ και για αυτό τον λόγο η αξία της νίκης μας παίρνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά που ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά 12 πόντους, ελέγξαμε το ματς. Ο Jerrod Stiggers μας έδωσε ώθηση, πήραμε μια διαφορά 10 πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο σταματώντας τον Βασιλειάδη και έχοντας καλό ρυθμό επιθετικά και αμυντικά με τον Dante Stiggers. Είχαμε ψυχικά αποθέματα στο τέλος και με μεγάλα σουτ, πήραμε το ματς. Μπράβο στους παίκτες. Έχουμε φιλοδοξία πως μπορούμε να βελτιώσουμε κι άλλο το παιχνίδι μας. Ο κ. Μαρκόπουλος είναι παράδειγμα για όλους τους προπονητές και έχει δύσκολες συνθήκες για να δουλέψει, περισσότερο από ότι πέρσι και σίγουρα περισσότερες από τις ομάδες που είναι ψηλά. Ο ΠΑΟΚ δουλεύει με τις δικές του δυνάμεις, είναι σε υψηλό επίπεδο και έτσι η αξία της νίκης μας είναι μεγαλύτερη. Είναι από τις πιο μεγάλες νίκες που έχουμε πάρει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet