«ΝΕΟ Μοντέλο Πρωταθλητισμού» προωθεί από την προσεχή περίδο ο Πανερυθραϊκός B.C.
Αθλητισμός

«ΝΕΟ Μοντέλο Πρωταθλητισμού» προωθεί από την προσεχή περίδο ο Πανερυθραϊκός B.C.

Έπειτα από τρία δημιουργικά χρόνια προετοιμασίας και οργάνωσης, ο Πανερυθραϊκός Α.Σ.-τμήμα Μπάσκετ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υιοθετεί «ΝΕΟ Μοντέλο Πρωταθλητισμού», με αποκλειστικό σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη νέων αθλητών, όπως ενημερώνει η διοίκηση.

Βασισμένο στα πρότυπα οργάνωσης του Αμερικανικού Κολεγιακού Πρωταθλήματος (NCAA), το νέο μοντέλο ανάπτυξης αθλητών έχει ως επίκεντρο τη δημιουργία μίας ανδρικής ομάδας, που θα αποτελείται αποκλειστικά από αθλητές ηλικίας κάτω των 22 ετών, οι οποίοι θα αγωνίζονται στο υψηλότερο ερασιτεχνικό επίπεδο της χώρας, την Α2 Εθνική Κατηγορία.

Η σταδιακή προσαρμογή στο νέο μοντέλο ξεκινά από την προσεχή σεζόν 2021-2022 και θα διαρκέσει 3-4 έτη. Στο τέλος αυτής της χρονικής περιόδου, το Ανδρικό Τμήμα του Πανερυθραϊκού θα αποτελείται από δύο έως τέσσερις παίκτες καθεμιάς από τα ηλικιακά γκρουπ 19-22 ετών, ενώ τρεις έφηβοι, με ενεργό αγωνιστικό ρόλο θα πλαισιώνουν την επίσημη 15άδα.

Σκοπός είναι, στο τέλος της τετραετούς θητείας τους ή και νωρίτερα, να μπορούν αυτοί οι παίκτες του Πανερυθραïκού να υποστηρίξουν μία θέση σε ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, επισημαίνει η διοίκηση.

Ήδη, από την ερχόμενη σεζόν, ο μέσος όρος ηλικίας του ανδρικού τμήματος θα είναι ο χαμηλότερος στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, το Δ.Σ. του Πανερυθραϊκού σημειώνει τα εξής:

Ο Σύλλογός μας ακολουθεί πιστά εδώ και δύο χρόνια ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης, επιτρέποντας στους νέους αθλητές να μπορούν να συνδυάζουν τον αθλητισμό με τις σπουδές της επιλογής τους. Αντίστοιχη είναι και η φιλοσοφία στα ηλικιακά γκρουπ εφήβων και παίδων, οι οποίοι αποτελούν τον προπομπό της ανδρικής ομάδας.

Εκτός του προπονητικού προγράμματος υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες (ομαδικές προπονήσεις, ατομική τεχνική, εκγύμναση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν), οι αθλητές των τριών αυτών ηλικιακών ομάδων (παίδες, έφηβοι, άνδρες) ήδη πλαισιώνονται από υποστηρικτικό προσωπικό (ψυχολόγο, διατροφολόγο, φυσικοθεραπευτή, στατιστική υπηρεσία Hudl), για την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση και εξέλιξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τέλος, γνωρίζοντας ότι η προσπάθεια του Συλλόγου μας προς τη νέα κατεύθυνση είναι δύσκολη και απαιτεί υπομονή και επιμονή, η διοίκηση και τα μέλη του Πανερυθραïκού θα στηρίξουν απόλυτα το προπονητικό και υποστηρικτικό δυναμικό της ομάδας, σε όποια δυσκολία κι αν συναντήσουν.

Με αγάπη στο άθλημα που υπηρετούμε και σεβασμό προς όλους τους συντελεστές (παίκτες, προπονητές, προσωπικό), πιστεύουμε πως η προσπάθεια αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην εξέλιξη τόσο των αθλητών μας, όσο και του μπάσκετ γενικότερα.

Εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου ο επικεφαλής του τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Τσικόπουλος, θα αναλύσει διεξοδικά το «ΝΕΟ Μοντέλο Ανάπτυξης» του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet