ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας»: Ολισθηρότητα λόγω… φυτών στα γήπεδα αντισφαίρισης Νέας Ερυθραίας
Αθλητισμός

ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας»: Ολισθηρότητα λόγω… φυτών στα γήπεδα αντισφαίρισης Νέας Ερυθραίας

Καλλωπιστικά φυτά απομακρύνθηκαν από τα γήπεδα τένις της Νέας Ερυθραίας, καθώς, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, δημιουργούσαν υγρασία και ως εκ τούτου ολισθηρότητα στα τερέν των γηπέδων.

Το ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας» ζήτησε τη λύση του προβλήματος και η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου απομάκρυνε τα συγκεκριμένα φυτά, τα οποία και αντικατέστησε, όπως σημειώνει ο Δήμος στην ακόλουθη ανακοίνωσή του:

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού «Δημήτριος Βικέλας», με σκοπό την έγκυρη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λειτουργία και τη συντήρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων – στη συγκεκριμένη περίπτωση των γηπέδων αντισφαίρισης στη Νέα Ερυθραία- και με αφορμή τα κακόβουλα σχόλια που προέκυψαν πρόσφατα εναντίον των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, διευκρινίζει τα παρακάτω:

Η απομάκρυνση των ταχέως αναπτυσσόμενων καλλωπιστικών φυτών λέιλαντ, τα οποία σκίαζαν τα γήπεδα, έγινε διότι δημιουργούσαν συνεχή και υπερβολική υγρασία στα τερέν γεγονός που τα καθιστούσε ιδιαιτέρως ολισθηρά και επικίνδυνα για τους αθλούμενους (παιδιά και ενήλικες).

Έπειτα από συνεχείς συστάσεις των καθηγητών Φυσικής Αγωγής του ΝΠΔΔ οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υλοποίηση, τη λειτουργία και την επίβλεψη των Αθλητικών Προγραμμάτων (οι οποίες προέκυπταν τόσο από προσωπικές τους διαπιστώσεις όσο και από αναφορές περιστατικών σοβαρών ατυχημάτων των συμμετεχόντων στα προγράμματα λόγω της ολισθηρότητας) προτάθηκε αρχικώς το κλάδεμα και το κούρεμα των φυτών το οποίο γινόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αφού διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα της υγρασίας συνεχιζόταν έγινε ενημέρωση από το ΝΠΔΔ στην Υπηρεσία Πρασίνου, για την απομάκρυνση των φυτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατά την αυτοψία από την Υπηρεσία Πρασίνου διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός των φυτών είχε αποσαθρωθεί.

Στην άμεση αντικατάσταση των φυτών που απομακρύνθηκαν προχώρησε η Υπηρεσία Πρασίνου με 89 δέντρα και καλλωπιστικά φυτά. Τοποθετήθηκαν με διάσπαρτη φύτευση και με τρόπο που δεν δημιουργεί πρόβλημα στο γήπεδο τα εξής: έξι κυπαρίσσια, έξι δενδρώδεις πικροδάφνες, τέσσερις ελιές, επτά μπρούνια, δύο πλατάνια, 40 φωτίνιες, πέντε δάφνες Απόλλωνος, τέσσερις ελαίαγνοι, και 15 λεβάντες.

Διατηρείται στα αρχεία του Νομικού Προσώπου το ομαδικά ενυπόγραφο έγγραφο αίτημα των αθλουμένων που εκθέτουν το πρόβλημα της ολισθηρότητας, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση τραυματισμών, καθώς και την ακύρωση των μαθημάτων, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όπως επίσης και το έγγραφο των υπευθύνων καθηγητών Φυσικής Αγωγής που εφιστούσε την προσοχή της Υπηρεσίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet