Ο Άλκης Παππάς επέστρεψε στον Πανερυθραϊκό μετά από 11 χρόνια
Αθλητισμός

Ο Άλκης Παππάς επέστρεψε στον Πανερυθραϊκό μετά από 11 χρόνια

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή του Άλκη Παππά στις τάξεις της ομάδας του, ο οποίος θα φορέσει και πάλι την ερυθρόλευκη φανέλα έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας παράλληλα και την πρώτη μεταγραφή στη νέα εποχή του Συλλόγου, με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσικόπουλο.

Η διοίκηση του Συλλόγου των Βορείων Προαστίων επισημαίνει σχετικά:

Ο 31χρονος γκαρντ (άλλοτε διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες Παίδων και Εφήβων) δικαίως θεωρείται ένας απ’ τους ποιοτικότερους γκαρντ των Εθνικών κατηγοριών, καθώς έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε πρωταγωνίστριες ομάδες της Α2, με τον ίδιο να είναι βασικό «γρανάζι», ενώ έχει παραστάσεις και από την Α1, αρχικά με τον Πανελλήνιο και μετέπειτα με τον Ηλυσιακό.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στη γενέτειρά του, τα Ιωάννινα, εκεί όπου -ως έφηβος- με τον ΑΓΣΙ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και μέλος της καλύτερης πεντάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το 2004. Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο κι έτσι, το 2005, στα 19 του χρόνια μετακινείται στον Πανελλήνιο και στην Α1.

Η αμέσως επόμενη σεζόν (2006-2007), αποτελεί χρονιά-ορόσημο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Πανερυθραϊκό, καθώς είναι εκείνη που ο Δημήτρης Χουχουλής τον φέρνει στην Ερυθραία, δίνοντάς του σημαντικό ρόλο -παρά το νεαρό της ηλικίας του- και ο 20χρονος τότε γκαρντ πανηγύρισε με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού την πρώτη ιστορική άνοδο της ομάδας στην Α2!

Μετά τον Πανερυθραϊκό, θα αγωνιστεί κατά σειρά στην ισχυρή τότε Δάφνη (Α2, 3η Θέση/2007-2008) και στην ΑΓΕ Χαλκίδας (Α2/2008-2009), ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι εκ των ηγετών της Νήαρ Ηστ (Α2/2009-2012). Εκ νέου στην Α1 για λογαριασμό του Ηλυσιακού (2012-2013) και επόμενος σταθμός το Περιστέρι (Β’ Εθνική/2013-2014, 15,5π. μ.ο.), για να επιστρέψει στην Α2 την αμέσως επόμενη σεζόν (2014-2015) με τα χρώματα του Παγκρατίου (2ος σε ασίστ στο πρωτάθλημα). Τις επόμενες τρεις σεζόν, ο Άλκης κατακτά ισάριθμα πρωταθλήματα, αρχικά με τον Αίολο Αστακού (Β’ Εθνική/2015-2016) και στη συνέχεια άλλα δύο με το Περιστέρι, στην επιστροφή του στους «Πρίγκιπες των δυτικών προαστίων» (Β’ Εθνική/2016-2017, μέλος της καλύτερης 5άδας & Α2/2017-2018). Την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στον ΑΣΕ Δούκα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και τερματίζοντας στην 4η θέση των κορυφαίων σκόρερ (17,4π., 4,5 ασ.).

Άλκη, καλωσήρθες πίσω στην οικογένεια του Πανερυθραϊκού, με την ευχή και την πεποίθηση ότι μαζί θα «γράψουμε» ξανά ιστορία!

Στο περιθώριο της επιστροφής του στον Πανερυθραϊκό, ο Άλκης Παππάς παραχωρώντας δηλώσεις στην επίσημη σελίδα του Συλλόγου, τόνισε: «Είναι μεγάλη υπόθεση για μένα και αισθάνομαι τεράστια χαρά που επιστρέφω στην οικογένεια του Πανερυθραϊκού, έπειτα από 11 χρόνια, σε μία ομάδα με την οποία έζησα φανταστικές στιγμές, έκανα φίλους και στο τέλος πανηγυρίσαμε και την πρώτη ιστορική άνοδο της ομάδας στην Α2, που ταυτόχρονα ήταν και η πρώτη δική μου άνοδος, όντας μόλις 20 χρονών! Συν τοις άλλοις, είναι ευτυχές το γεγονός ότι η επιστροφή μου στην ομάδα συνδυάζεται και με τη μεγάλη νέα σελίδα του Συλλόγου, με τον κ. Δημήτρη Τσικόπουλο ως επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής, σε αυτή τη νέα εποχή του Πανερυθραϊκού! Θα έλεγα ότι η απόφασή μου για να επιστρέψω δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις μου με τον κόουτς Χουχουλή (ο οποίος ήταν ο πρώτος προπονητής που μου έδωσε ρόλο πρωταγωνιστή στα 20 μου!) και τους διοικούντες, μου ανέλυσαν τρόπο λειτουργίας του κλαμπ και το πλάνο των επόμενων ετών, το οποίο είναι σύγχρονο, φιλόδοξο, πρωτοποριακό σε όλα τα επίπεδα και αν μη τι άλλο αποτελεί πρόκληση να είμαι κομμάτι αυτού!

»Εύχομαι να έχουμε μία χρονιά με Υγεία πάνω απ’ όλα, καλώς σας βρήκα ξανά και με υπομονή πάμε να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε όλους τους στόχους μας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet