Ο ΑΟΠ Κηφισιάς υπερασπίστηκε την έδρα του απέναντι στην Παναχαϊκή
Αθλητισμός

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς υπερασπίστηκε την έδρα του απέναντι στην Παναχαϊκή

Με εντός έδρας νίκη 3-1 σετ ( 25-21, 22-25, 25-21,25-18 ) επί της Παναχαϊκής συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα ο ΑΟΠ Κηφισιάς.

Η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη, όπως ενημερωνόμαστε από την ιστοσελίδα του συλλόγου, είχε περισσότερες λύσεις στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ και ο Κώστας Χριστοφιδέλης ήταν αυτοί που πήραν το μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση των «γαλανόλευκων».

Η Κηφισιά μετά από 14 αγωνιστικές έφτασε τους 25 βαθμούς και παραμένει σε «απόσταση αναπνοής» από την πρώτη τετράδα.

Στην αρχή του παιχνιδιού  οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και με «όπλο» το ισχυρό μπλοκ προηγήθηκαν με 8-6 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Το +2 για την Κηφισιά διατηρήθηκε και στο τεχνικό τάιμ άουτ 16-14.

Κερδισμένο μπλοκ άουτ από τον Κώστα Χριστοφιδέλη διαμόρφωσε το 18-15 για την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Με μπλοκ του Ρεκ πάνω στον Γιορντάνοφ η Παναχαϊκή μείωσε σε 19-18, αναγκάζοντας τον Κώστα Αρσενιάδη να καλέσει τάιμ άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με άσο του Κωστόπουλου.

Μόνο μπλοκ του Νίκου Καρατζά στον Μπαράχας έδωσε «αέρα» δύο πόντων στην Κηφισιά 21-19. Λάθος από τον Ρουμελιώτη και νέο μπλοκ από τον Καρατζά διαμόρφωσαν το 23-19. Τελικά η Κηφισιά με επίθεση του Βαγγέλη Μουρούτη κατέκτησε το σετ με 25-21.

Στο δεύτερο σετ η Παναχαϊκή μπήκε πιο συγκεντρωμένη και προηγήθηκε με 8-10, ενώ από λάθος του Χριστοφιδέλη οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο +3 (9-12). Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα και με ένα σερί 4-0 πέρασαν μπροστά με 13-12. Οι Πατρινοί ισοφάρισαν εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Γιορντάνοφ και Νικολάκη πέρασαν μπροστά με 19-22, ενώ με άσο ο Ρουμελιώτης έκανε το 19-23. Ο Κώστας Αρσενιάδης πέρασε τους Λάππα και Πούλκο στο παιχνίδι. Οι αλλαγές του απέδωσαν άμεσα, καθώς η Κηφισιά πλησίασε στον πόντο 22-23. Η Παναχαϊκή τελικά κατέκτησε το σετ με 22-25.

Στην αρχή του τρίτου σετ οι παίκτες της Παναχαϊκής πίεσαν την υποδοχή της Κηφισιάς και προηγήθηκαν με 4-6. Ο Μαυραγάνης με επίθεση σε πρώτο χρόνο έδωσε «αέρα» τριών πόντων 5-8. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους ισοφάρισαν 9-9. Με τον Μαυραγάνη στο σερβίς οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν ξανά με δύο πόντους 9-11. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν και πάλι ένα σερί και προηγήθηκαν με 12-11. Ο ΑΟΠΚ προηγήθηκε με 15-12 μετά από άουτ επίθεση του Ρουμελιώτη.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 19-15 όμως οι παίκτες της Παναχαϊκής μείωσαν σε 21-19. Τελικά η ομάδα των Βορείων Προαστίων με μονό μπλοκ του Χριστοφιδέλη πήρε το σετ με 25-21.

Αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι μπήκαν οι παίκτες του Κώστα Αρσενιάδη στο τέταρτο σετ στην αρχή του οποίου προηγήθηκαν με 8-5. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με την Κηφισιά μπροστά με 16-14. Με εξαιρετικό πλασέ ο ακραίος της Κηφισιάς Κώστας Χρισοφιδέλης έκανε το 19-15, δίνοντας αβαντάζ νίκης στην ομάδα του. Η διαφορά έφτασε και στο +5 (20-15). Τελικά η Κηφισιά κατέκτησε το σετ με 25-18 και το παιχνίδι με 3-1.

Κώστας Αρσενιάδης: Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια

Ο τεχνικός του Αθητικού Ομίλου Πετοσφαίρισης Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης μετά το τέλος του αγώνα με την Παναχαϊκή για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος τόνισε:

«Οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μετράνε σε τέτοια παιχνίδια. Οι παίκτες μου έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε και μείναμε συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως στο 3ο και το 4 σετ. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το κλειδί για τη νίκη της ομάδας μου.

Μία λάθος απόφαση των διαιτητών μας έφερε εκνευρισμό σε κάποιο σημείο και χάσαμε τέσσερις συνεχόμενους πόντους. Η Παναχαϊκή έπαιξε καλά και κράτησε στην υποδοχή. Μάλιστα είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στα πρώτα σετ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet