Ρεκόρ συμμετοχών στα «Δροσίνεια 2018»
Αθλητισμός

Ρεκόρ συμμετοχών στα «Δροσίνεια 2018»

Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 η τελική φάση του διασχολικού πρωταθλήματος του Δήμου Κηφισιάς «Δροσίνεια». Ήταν μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού και, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου, «το επιστέγασμα μιας νέας προσπάθειας που ξεκίνησε η δημοτική Αρχή ώστε το νόημα και οι αξίες που πρεσβεύουν αυτοί οι αγώνες να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερους αποδέκτες».

Από φέτος, όλες οι προκριματικές φάσεις πραγματοποιήθηκαν εν ώρα σχολικού ωραρίου, ώστε όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως δυνατοτήτων, να μπουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να προσπαθήσουν και να νιώσουν το μεγαλείο του  αθλητισμού. Άλλωστε το σύνθημα αυτών των αγώνων είναι το «Άξια νίκη, η συμμετοχή» και αυτό το βίωσαν πάνω από 1.800 μαθητές και μαθήτριες του Δήμου, ένα απίστευτο ρεκόρ, αφού, όπως ενημερώνει ο Δήμος, όλες τις  προηγούμενες χρονιές το μάξιμουμ των συμμετοχών δεν ξεπερνούσε τις 500. Καθοριστική συμβολή σε αυτό είχαν όλοι οι διευθυντές και καθηγητές Φυσικής Αγωγής των σχολείων αφού χωρίς τη δική τους αρωγή, τίποτα απ΄ όλα τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί.

Την εκδήλωση  παραολούθησε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος  Θωμάκος, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια των  παιδιών και εξήγησε στους μικρούς μαθητές τις αξίες της διά βίου άθλησης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας», Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος και αυτός με τη  σειρά του τόνισε  τη σπουδαιότητα του σχολικού αθλητισμού και την τεράστια προσπάθεια που κάνει η δημοτική Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση, ο αντιδήμαρχος Κηφισιάς Απ. Κασιούρας, ο αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δ. Βικέλας», Ν. Κόκκαλης, ο δημοτικός σύμβουλος Ευαγγ. Αυλήτης, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, κ. Αλεξανδρή, και ο διευθυντής του 7 Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, κ. Κοθώνας.

Στις απονομές της τελικής φάσης παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, κυρίως γονείς και εκπαιδευτικοί των παιδιών, που μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για τη σπουδαιότητα των «Δροσινείων» στη σφυρηλάτηση του χαρακτήρα της σχολικής κοινότητας της πόλης. Το χαμόγελο των παιδιών, άλλωστε, ήταν η μεγαλύτερη επισφράγιση της  επιτυχίας αυτών των αγώνων.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν και ραντεβού  του χρόνου για τα 20ά επετειακά «Δροσίνεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet