Στην Α΄ Κατηγορία ΕΣΚΑ Εφήβων ο Πανερυθραϊκός
Αθλητισμός

Στην Α΄ Κατηγορία ΕΣΚΑ Εφήβων ο Πανερυθραϊκός

Τη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του σε επίπεδο τμημάτων Υποδομής ζει και πανηγυρίζει ο Πανερυθραϊκός, αφού οι έφηβοι κατέκτησαν την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑ και από την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα θα αγωνίζεται… με τους κορυφαίους.

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό ντέρμπι στον δεύτερο «τελικό» ανόδου με την ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας, στο οποίο «έσπασαν» καρδιές, ο Πανερυθραϊκός πανηγύρισε την πιο… γλυκιά ήττα της ιστορίας του με 56-57 και υπερασπιζόμενος το αβαντάζ των 3 πόντων από το πρώτο ματς της μεταξύ των δύο ομάδων σειράς ήταν εκείνος για τον οποίο ακούστηκε στο τέλος το θρυλικό τραγούδι «We are the Champions», ολοκληρώνοντας ονειρεμένα το πανέμορφο φετινό ταξίδι των εφήβων του.

Η ατμόσφαιρα απίστευτη… Στιγμές που το «σπίτι» του Πανερυθραϊκού, το κλειστό του «Στέλιος Καλαϊτζής», αλλά και η οικογένεια του Πανερυθραϊκού δεν έχει ξαναζήσει. Κανείς δεν έλειψε από το πλευρό των εφήβων της ομάδας, σε ένα κλειστό που δεν ήταν απλά κατάμεστο, αλλά είχε φίλους της ομάδας ακόμη και έξω από το γήπεδο, αφού δεν χωρούσαν να καθίσουν, αλλά ούτε όρθιοι. Οι φίλαθλοι του Συλλόγου, η ανδρική ομάδα, οι χορηγοί, με πρώτο και καλύτερο την εταιρεία Navarino, οι αθλητές των Ακαδημιών, που ανταποκρίθηκαν στη δεύτερη Academy Day της σεζόν, και φυσικά οι γονείς που αποτελούν πολύτιμο κομμάτι της Πανερυθραϊκής οικογένειας, ήταν όλοι εκεί. Εικόνες και στιγμές που, όπως τονίζει ο Σύλλογος, φανερώνουν αφενός τη δυναμική που έχει πλέον ο Πανερυθραϊκός σε όλα τα επίπεδα.

Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνεται:

«Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για τη στήριξή σας και υποσχόμαστε ότι η επιτυχία αυτή ήταν μόνο η αρχή… Συνεχίζουμε όλοι μαζί ακόμη πιο δυνατοί!!!

»Και φυσικά, η τεράστια αυτή επιτυχία δεν ήταν ούτε τυχαία, ούτε “πυροτέχνημα”… Είναι αποτέλεσμα και δικαίωση της σκληρής, μεθοδικής και καθημερινής προσπάθειας και δουλειάς αυτής της ομάδας, αυτών των παιδιών, και των προπονητών μας, αλλά και κορύφωση ενός πλάνου επτά χρόνων, που είχε ως αποτέλεσμα την ιστορικότερη στιγμή της “κορωνίδας” των τμημάτων Υποδομής του Πανερυθραϊκού μας, της πρώτης ομάδας των υποδομών μας, την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑ! Αποτέλεσμα, που, αν μη τι άλλο, μας δικαιώνει απόλυτα για όλα αυτά τα χρόνια επιμονής και πίστης στο πλάνο και στη δουλειά μας και μας κάνει υπερήφανους!

»Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, τους πρωταγωνιστές αυτής της σπουδαίας επιτυχίας, με τα παιδιά -έχοντας πειθαρχία και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον- να είναι παληκάρια, να δίνουν και την ψυχή τους καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν και να αξίζουν και με το παραπάνω αυτή την άνοδο, και βέβαια στους προπονητές μας, Θάνο Νούση και Χάρη Μπίσκα, οι οποίοι οδήγησαν άψογα την Εφηβική ομάδα του Πανερυθραϊκού μας μέχρι το τέλος αυτού του ταξιδιού…! Δεν θα πρέπει να λησμονήσει κανείς πόσο σκληρά προσπάθησαν αυτά τα παιδιά, με το μισό ρόστερ των Εφήβων να συμμετέχει ενεργά στην ανδρική μας ομάδα, όπως και στην ομάδα Νέων (Under 21), σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και επιβαρυμένο πρόγραμμα… Όμως ποτέ δεν λύγισαν και στο τέλος τα κατάφεραν…!!! Μπράβο, μάγκες!!!

»Καθοριστική και η συμβολή του προπονητή της ανδρικής μας ομάδας και υπεύθυνου των τμημάτων Υποδομής του Πανερυθραϊκού, Δημήτρη Χουχουλή, ο οποίος ήταν διαρκώς δίπλα στην ομάδα και δίνοντας τις απαιτούμενες κατευθύνσεις, σε συνεργασία πάντα με το τεχνικό δίδυμο Νούση – Μπίσκα, αξίζει κι εκείνος με τη σειρά του ένα μερίδιο της επιτυχίας!

»Τελικά, η μεγάλη νίκη και το +3 του πρώτου αγώνα στη Νέα Ιωνία (63-66) αποδείχθηκε “χρυσάφι”! Και αυτό διότι εκείνη ήταν που τελικά μας χάρισε την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία! Παρ΄ ότι όλα έδειχναν ιδανικά, με την ομάδα μας να μπαίνει… φουριόζα, φανερώνοντας τάσεις να “καθαρίσει” από νωρίς την άνοδο και να μην… μπλέξει, εν τέλει η εξέλιξη ήταν διαφορετική, με τους φιλοξενούμενους να επιστρέφουν δύο φορές από διψήφιες διαφορές. Οι παίκτες πήραν από νωρίς προβάδισμα ασφαλείας, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 16-7 και ελέγχοντας το ρυθμό μέχρι και το 18΄. Ωστόσο, η Νέα Ιωνία αντεπιτέθηκε και πετυχαίνοντας πολύ μεγάλα σουτ μείωσε, με το ημίχρονο να κλείνει στο +2 (31-29) για τον Πανερυθραϊκό. Και στο δεύτερο μέρος, όμως οι αθλητές μας μπήκαν πιο δυνατά και ανέβασαν ξανά σε ασφαλή (διψήφια) επίπεδα τη διαφορά. Αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν εκεί, δεν τα παράτησαν και μάλιστα με ένα ψυχωμένο come back πήραν και το προβάδισμα για πρώτη φορά, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (41-43), βάζοντας “φωτιά” στο ματς! Ο τελικός έγινε ακατάλληλος για καρδιακούς, με την Νέα Ιωνία να βρίσκει τεράστια σουτ και να ανατρέπει το +3 του πρώτου αγώνα, παίρνοντας προβάδισμα 5 πόντων, με τρίποντο του Γεωργίου, στο 38′! Εκεί, όμως, “μίλησε” η ψυχή και ο χαρακτήρας της ΟΜΑΔΑΣ μας, που δεν έχασε την ψυχραιμία της… Η άνοδος άλλαξε… τέσσερις φορές χέρια στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Έλισον Σπάχια να ευστοχεί σε δύο βολές και να μειώνει στους 2 πόντους κι εν συνεχεία τον Μηνά Στεργίου με δική του εύστοχη βολή στον έναν (56-57), 11” πριν από το τέλος. Στην επίθεση του αγώνα, οι παίκτες μας έβγαλαν τρομερή άμυνα, με τον Σπάχια να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ και να δέχεται φάουλ, 1,4΄΄ πριν από τη λήξη και παρότι αστόχησε και στις δύο βολές, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν κάτι στον εναπομείναντα χρόνο, με τους παίκτες μας να γίνοντας ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν σαν τρελοί την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία της ΕΣΚΑ!!!

»Συγχαρητήρια και στην ομάδα της ΕΣΚΔ Νέας Ιωνίας για την εξαιρετική της παρουσία, την προσπάθεια και τον ζήλο που επέδειξε σε αυτή τη σειρά των τελικών ανόδου.

»Α΄ Κατηγορία… Ερχόμαστε!!!».

Δεκάλεπτα: 16-7, 31-29, 41-43, 56-57

Διαιτητές: Γρίβα, Ορφανός

Πανερυθραϊκός (Νούσης, Μπίσκας): Κοτρωνάκης, Στεργίου 12 (1), Βούλγαρης, Σπάχια 12 (1), Μυλωνάς, Μπραΐμης, Ευσταθόπουλος, Τσικόπουλος 10 (1), Κωνσταντινόπουλος 17, Μπακοδήμος 5 (1), Κολώνας, Τσιάκαλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet