Κέρδισε τη συμμετοχή της στην Α1 Βόλεϊ Γυναικών η ομάδα του ΖΑΟΝ
Αθλητισμός

Κέρδισε τη συμμετοχή της στην Α1 Βόλεϊ Γυναικών η ομάδα του ΖΑΟΝ

Στην Α1 Εθνική Κατηγορία θα αγωνίζεται την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΖΑΟΝ Κηφισιάς μετά από απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών.

Ο Δήμος Κηφισιάς, που είχε αντιδράσει δημόσια για τον αποκλεισμό της ομάδας του ΖΑΟΝ (βλέπε δημοσίευμα Διαμαρτύρεται ο Δήμος για τον αποκλεισμό του ΖΑΟΝ), εκφράζει την ικανοποίησή του με την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Κηφισίας δηλώνει την ικανοποίηση του μετά την έκδοση της υπ. αρ. 91 /12-11-2014 απόφασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) που ακυρώνει κατόπιν προσφυγής του Ζηρίνειου Αθλητικού Ομίλου Νέων (ΖΑΟΝ) Κηφισιάς, την απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) για διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών της περιόδου 2014-2015 με τη συμμετοχή ένδεκα ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς είχε αντιδράσει δημόσια εκδίδοντας ανακοίνωση και ενημερώνοντας σχετικά τον αρμόδιο υφυπουργό Αθλητισμού, την ΕΟΠΕ και το ΑΣΕΑΔ για τον αποκλεισμό του ΖΑΟΝ από την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία ως δευτεραθλητού της Α2.

Το ΑΣΕΑΔ έκρινε ότι πρέπει να επιδιώκεται η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων με τον μέγιστο αριθμό ομάδων, «προκειμένου να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός, η αγωνιστική ετοιμότητα των αθλητών και η διάδοση του αθλήματος σε όσο το δυνατόν ευρύτερο φίλαθλο κοινό». Επίσης ανέπεμψε την υπόθεση στην Ομοσπονδία προκειμένου να επιλεγεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τον αριθμό των δώδεκα ομάδων και μόνο σε περίπτωση απολύτως αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες, να διεξαχθεί αυτό με ένδεκα ομάδες.

Όπως είχε επισημάνει ο Δήμος Κηφισιάς η ΕΟΠΕ μετά την αποχώρηση της ομάδας Φ.Ο. Βριλησσίων όφειλε να απευθυνθεί αποκλειστικά στις ομάδες των ομίλων της Αττικής και συγκεκριμένα στον ΖΑΟΝ και στην Θέτιδα Παλαιού Φαλήρου.

Μετά την παραπάνω απόφαση τους ΑΣΕΑΔ, αλλά και την ανακοίνωση της Θέτιδας Παλαιού Φαλήρου ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή της, η στοιχειώδης ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει η ΕΟΠΕ προς τους κανονισμούς και τη Δικαιοσύνη οδηγεί στην δικαιωματική άνοδο του Σωματείου της Κηφισιάς στην Α1 Εθνική Κατηγορία, όχι μόνο διότι δηλώνει από την αρχή τη σχετική πρόθεσή του, αλλά και επειδή πληρεί όλους τους συντελεστές και τα κριτήρια (προέλευση, εγκαταστάσεις, ευρωστία, υποδομές κ.τ.λ.).

Εκφράζουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν επιτέλους σεβαστά!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet