Στον Πανερυθραϊκό ο Τάκης Νικολακόπουλος
Αθλητισμός

Στον Πανερυθραϊκό ο Τάκης Νικολακόπουλος

Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ – Τμήμα Μπάσκετ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον Τάκη Νικολακόπουλο, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας την προσεχή αγωνιστική περίοδο, 2019-2020.

Ο νεοαποκτηθείς -άλλοτε διεθνής- φόργουορντ της ομάδας, παρά τα 24 του χρόνια, «κουβαλάει» πολύτιμες εμπειρίες και ιδιαίτερα σημαντικές επιτυχίες. Ξεκίνησε το μπάσκετ από τον Κόροιβο Αμαλιάδας, όπου ήδη από παίδας και έφηβος είχε «γράψει» συμμετοχές με την ανδρική ομάδα (Α2, Β’ και Γ’ Εθνική). Στα 17 του μετακόμισε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, με τον οποίο κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το 2013.

Η πρώτη του επαγγελματική σεζόν (2013-2014) πραγματοποιήθηκε με τη φανέλα του Παγκρατίου στην Α2, συμβάλλοντας κι εκείνος στην εξαιρετική πορεία των «ροσονέρι» (5η θέση), ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο μεταπήδησε στον Ηλυσιακό, όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, στα ματς που πρόλαβαν να δώσουν οι Ιλισιώτες στην Α2. Την επόμενη χρονιά (2015-2016) έκανε το μεγαλύτερο βήμα στη μέχρι τώρα καριέρα του, καθώς ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Λαυρίου για να αγωνιστεί στην Basket League, έχοντας 10 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Η συνέχεια ήταν εξίσου επιτυχημένη, με τον Νικολακόπουλο να παίρνει μεταγραφή για τον Πανιώνιο και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α2 και την άνοδο στην Basket League. Τις επόμενες δύο χρονιές αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική, αρχικά με τον Πανελευσινιακό (2017-2018) και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με τον Τρίτωνα, στην πορεία της ομάδας των Σεπολίων προς την άνοδο στην Α2. Τέλος, έχει διατελέσει διεθνής με την Εθνική Εφήβων, συμμετέχοντας στο Πανευρωπαϊκό της Λιθουανίας, το 2012.

Στο περιθώριο της επισημοποίησης της μεταγραφής, ο Τάκης Νικολακόπουλος, μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Πανερυθραϊκού, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανήκω πλέον στην οικογένεια του Πανερυθραϊκού! Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα τη σοβαρότητα που αποπνέει ο Σύλλογος, αλλά και το όραμα που έχει. Χαίρομαι πολύ που είμαι εδώ και θα συνεισφέρω, απ’ την πλευρά μου, στην προσπάθεια να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον κόουτς Χουχουλή και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη τους και για την ευκαιρία να είμαι κομμάτι σε αυτή τη νέα εποχή του Πανερυθραϊκού! Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους μας!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet