Συνάντηση ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ με αθλητικά σωματεία
Αθλητισμός

Συνάντηση ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ με αθλητικά σωματεία

Τα προβλήματα που αφορούν τα αθλητικά σωματεία της Νέας Ερυθραίας τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση εργασίας του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Θωμάκου και της αντιπροσωπείας του ανεξάρτητου και ανανεωτικού συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης με τα αθλητικά σωματεία Βόλεϊ, Μπάσκετ Πανερυθραϊκού και ΑΟΝΝΝΕ «Αμαζόνες». Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία από την έλλειψη συντήρησης των υφιστάμενων δομών, τόσο στο κλειστό γυμναστήριο «Στέλιος Καλαϊτζής» όσο και στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Βαρδαξής». Ειδικότερα στο «Καλαϊτζή» δεν έχει γίνει ουσιαστική συντήρηση παρά μόνο ένα βάψιμο του χώρου, ενώ έχει εμφανιστεί και υγρασία στα αποδυτήρια. Η κατάσταση είναι χειρότερη στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ερυθραίας. Οι ελλείψεις στη συντήρηση των γηπέδων δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία τους, κάτι που καταδεικνύει την έλλειψη συγκροτημένης πολιτικής στον τομέα Αθλητισμού του Δήμου.

Ένα επίσης βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία είναι η υψηλή εισφορά, τύπου «χαρατσιού», που έχει επιβληθεί από τον Δήμο για τη χρήση των γηπέδων. Ο κ. Θωμάκος τόνισε πως θα καταβληθούν προσπάθειες να μειωθεί η εισφορά σε επίπεδα συμβολικά και να καλύπτεται από τα έσοδα νέων διαφημίσεων. Μάλιστα να σημειωθεί ότι από κάποιες διαφημίσεις που βρίσκονται στους αθλητικούς αυτούς χώρους δεν εισπράττονται χρήματα.

Προς αυτή την κατεύθυνση στο πρόγραμμα μας προβλέπεται η δημιουργία ειδικού γραφείου στον Δήμο για την εύρεση χορηγιών και για την προώθηση του marketing και των διαφημίσεων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έτσι ο Δήμος θα βοηθάει τις ομάδες να έχουν σημαντικά έσοδα, χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός του και κατά επέκταση ο Δημότης. Επίσης ένα μέρος αυτών των εσόδων θα πηγαίνει στην βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και στον Πολιτισμό της Πόλης.

Η Νέα Ερυθραία έχει πλούσια αθλητική δραστηριότητα και για τον λόγο αυτό θα καταβληθούν προσπάθειες για δημιουργία προπονητηρίου, «τύπου μπαλόνι», έναντι του «Σπιτιού του Αθλητισμού».

Τέλος να σημειώσουμε πως ο κ. Θωμάκος εξήρε την ομαδική και μεθοδική δουλειά που γίνεται στα αθλητικά σωματεία του Ενιαίου Δήμου, αποτέλεσμα της οποίας είναι η πορεία και οι συνεχείς διακρίσεις τους.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet